Juuresrösti on aivan ihana lisäke ruoka esim. uppomunille, lihalle tai halloumi juustolle. Laitoin tähän röstiin porkkanoita, palsternakkaa ja perunaa. Kevätsipuliakin laitoin. Raastettujen juuresten sekaan lorautin oliiviöljyä ja maustoin suolalla ja pippurilla. Raasteet levitetään pellille ja pelti uuniin puoleksi tunniksi. Röstistä tulee herkullisen makuinen ja rapea reunoilta. Lisäkkeeksi röstille valmistin uppomunia ja tein vihersalaatin. Tällä kertaa käytin versoja. Jogurttia lisänä myös.
Kurkkaa nämäkin palsternakka ohjeet:
Palsternakka-porkkanaletut
Palsternakka-ranskalaisia-jugurttidipilla
Helpot-porkkana-palsternakkafritterit
Koko pellin juuresrösti
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Lounaat4
servings20
minutes30
minutesAinekset:
1 palsternakka (200g)
4 porkkanaa
6 perunaa
(2 kevätsipulinvartta silputtuna)
2 rkl rypsiöljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
- Vinegrette salaatille
2 rkl oliiviöljyä
1–2 tl valko- tai omenaviinietikkaa
1/2 tl Dijon hunaja sinappia (tai jotain muuta)
1/4 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
- Lisäksi
salaattia, rucolaa, versoja, kurkkua yms
Kreikkalaista jogurttia
(voit maustaa esim. ripauksella sitruunamehua, suolaa ja pippuria )
Valmistus ohjeet:
- Esilämmitä uuni 200 °C
- Kuori perunat, porkkanat ja palsternakka ja raasta ne monitoimikoneessa tai raastimella. Lisää ripaus merisuolaa, sekoita ja laita sivuun 5 minuutiksi. Purista juuresseosta kämmenien välissä niin, että saat ylimääräisen nesteen pois. Kaada juuresten joukkoon öljyä ja rouhi pippuria. Sekoita ja sen jälkeen levitä juurekset tasaisesti öljytylle leivinpaperille uunipellille. Paista noin 30–35 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja reunoilta erittäin rapea
- Sekoita vinegrette. Sekoita keskikokoisessa kulhossa keskenään öljy, sinappi, etikka, hunaja sekä hieman suolaa ja mustapippuria. Lisää salaatinlehdet, versot yms. vinegretin joukkoon ja sekoita.
- Tarjoile rösti versosalaatin ja jogurtin kanssa (ja uppomunien) kanssa. Röstin ja versosalaatin seuraksi sopii myös esim. feta, halloumijuusto tai liharuuat.