100% Kauraleipä

Kauraleivät ilman vehnää, 100 % pelkkää kauraa nimensä mukaisesti. Kauraleipä on todella hyvää, ei mitään pullamössöä ja sisältää runsaasti kuitua. Kauraleipäset ovat myös todella nopeita ja helppoja valmistaa.

Ohje on otettu Kinuskikissa sivustolta.

100 kauraleipa

Pitäisit varmasti näistäkin leipäohjeista:
https://hyvaahuomenta.fi/3-kauran-leipaset/
https://hyvaahuomenta.fi/terveelliset-siemensampylat/
https://hyvaahuomenta.fi/pehmea-kauraleipa/
https://hyvaahuomenta.fi/gluteiinittomat-perunaleivat/
https://hyvaahuomenta.fi/peltileipa-kaurahiutaleista-ja-ruisjauhoista/

100% Kauraleipä

Course: Suolainen leivonta
Prep time

50

minutes
Baking time

40

minutes

Ainekset:

  • 1/2 pkt ( 25 g) hiivaa (tai vastaava määrä kuivahiivaa)

  • 5 dl vettä

  • 1 rkl hunajaa (tai siirappia)

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 rkl psylliumia

  • 6 dl kaurajauhoja

  • 1 1/2 dl kaurahiutaleita

Valmistus ohjeet:

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  • Sekoita nesteen joukkoon muut ainekset. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 min.
  • Nosta kulhosta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Älä vaivaa taikinaa, ja vältä turhaa painelua. Mutoile jauhoja apuna käyttäen n. 1 cm paksuja leipäsiä.
  • Anna kohota liinan alla n. 1 h.
  • Paista 225 asteessa n. 35 min.
100% kauraleipä

Voisit pitää näistäkin resepteistä

Ricottamunakkaat

Ricottamunakas on nimensä mukaisesti valmistettu kananmunista, ricottajuustosta ja yrteistä. Maku on herkullinen. Munakkaat sopivat…

Katso ohje