Kauraleivät ilman vehnää, 100 % pelkkää kauraa nimensä mukaisesti. Kauraleipä on todella hyvää, ei mitään pullamössöä ja sisältää runsaasti kuitua. Kauraleipäset ovat myös todella nopeita ja helppoja valmistaa.
Ohje on otettu Kinuskikissa sivustolta.
Pitäisit varmasti näistäkin leipäohjeista:
https://hyvaahuomenta.fi/3-kauran-leipaset/
https://hyvaahuomenta.fi/terveelliset-siemensampylat/
https://hyvaahuomenta.fi/pehmea-kauraleipa/
https://hyvaahuomenta.fi/gluteiinittomat-perunaleivat/
https://hyvaahuomenta.fi/peltileipa-kaurahiutaleista-ja-ruisjauhoista/
100% Kauraleipä
Course: Suolainen leivontaPrep time
50
minutesBaking time
40
minutesAinekset:
1/2 pkt ( 25 g) hiivaa (tai vastaava määrä kuivahiivaa)
5 dl vettä
1 rkl hunajaa (tai siirappia)
1 1/2 tl suolaa
1 rkl psylliumia
6 dl kaurajauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
Valmistus ohjeet:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita nesteen joukkoon muut ainekset. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 min.
- Nosta kulhosta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Älä vaivaa taikinaa, ja vältä turhaa painelua. Mutoile jauhoja apuna käyttäen n. 1 cm paksuja leipäsiä.
- Anna kohota liinan alla n. 1 h.
- Paista 225 asteessa n. 35 min.