Grillattuna kaikki maistuu ehkä vähän paremmalta! Grilliin saa ujutettua paljon kasviksia, ja grillaaminen antaakin paljon makua niihin. Näihin vartaisiin käytin suomalaista Halla-juustoa, joka on laktoositonta. Se on todella maukasta ja soveltuu paistamiseen ja grillaamiseen loistavasti. Vartaisiin pujotellaan vuoron perään juustoa, paprikaa, kirsikkatomaatteja ja kesäkurpitsaa. Valmiiden vartaiden päälle valutetaan basilikaöljyä.
Grillijuusto kasvisvartaat basilikaöljyllä
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: HelppoServings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
10
minutesAinekset:
1 pkt Halla juustoa (tai jotain muuta grillijuustoa)
1 pieni kesäkurpitsa
kirsikkatomaatteja
1 punainen paprika
oliiiviöljyä
- Basilikaöljy
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
tuoreita basilikan lehtiä hienoksi silputtuna n. 3 rkl
1 iso valkosipulin kynsi
reilu 1 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
suolaa ja mustapippuria
Valmistus ohjeet:
- Vartaat
- Pieni juusto. Paloittele paprika. Suikaloi kesäkurpitsa mandoliinilla tai juustohöylällä koko kesäkurpitsan pituudelta. Pujottele vihannekset ja juusto vuoronperään vartaisiin.
- Suihkauta oliiviöljyä vartaiden päälle. Grillaa vartaita n. 10 minuutin ajan.
- Kastike
- Sekoita kaikki aineet sekaisin ja lisää hienoksi pilkottu basilika mukaan. Maistele ja lisää tarvitaessa mausteita enenmmän.
- Annostele basilikäoljy grillattujen vartaiden päälle lautaselle.