Raikas ja herkullinen dippi syntyy tomaateista. Tämä ohje on tehty tuoreista tomaateista, mutta voit korvata tomaatit purkillisella hyvälaatuista tomaattimurskaa. Tomaattidippiin voit dippailla esimerkiksi kasvis- tai lihapyöryköitä, leipää ja se sopii kaikkien naposteltavien herkkujen kaveriksi.
Tomaattidippikastike
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipitDifficulty: HelppoServings
4
servingsPrep time
5
minutesCooking time
30
minutesAinekset:
500 g luumutomaatteja tai jotain muita kypsiä tomaatteja
1 tl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
1 tl sokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
n. 3 rkl tuoretta basilikaa hienoksi silputtuna
Valmistus ohjeet:
- Kuulosta oliiviöljyssä valkosipulimurskaa sekä sipulisilppua hetken aikaa.
- Lisää joukkoon tomaatit joista on siemenet poistettu. (Helpoin tapa lusikoida sisus pois) Anna kastikkeen kiehua n. 15 minuutin ajan.
- Lisäää joukkoon mausteet ja silputtu basilika. Jatka kastikkeen keittämistä kasaan 15 minuuttia.
- Kaada tomaattiseos blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteita tarvittaessa.
- Kastikkeen voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.