Helpot rukiiset patongit

Helpot rukiiset patongit

Näitä patonkeja on kiva leipoa, ei tarvitse olla jauhopeukalo onnistuakseen.. Jauhoina on käytetty luomu ruis- ja vehnäjauhoja. Ohjeesta tulee kaksi ohutta patonkia ja riittää varmasti ainakin neljälle hengelle..

Ohje on otettu Kinnusen Myllyn ruisjauho pussista.

Helpot rukiiset patongit
Helpot rukiiset patongit

Helpot ruispatongit

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Suolainen leivontaDifficulty: Helppo
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Baking time

20

minutes
Total time

1

hour 

20

minutes

Ainekset:

  • 2,5 dl vettä

  • 0,5 pkt hiivaa

  • 2 tl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 3 dl luomu ruisjauhoja

  • 3 dl luomu vehnäjauhoja

  • 1 rkl öljyä

Valmistus ohjeet:

  • Sekoita hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot j aöljy ja vaivaa palloksi. Kohota kaksinkertaiseksi.
  • Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahdeksi palloksi. Kauli pallot pyöreiksi tai soikeiksi levyiksi ja kääri rullalle. Viillä veitsellä rukseja patongin päälle.
  • Kohota liinan alla n. 15 min.
  • Paista 225 asteessa n. 20 min.
Helpot rukiiset patongit
Helpot rukiiset patongit

Voisit pitää näistäkin resepteistä

Omenagranola

Omenagranola

Herkullinen granola eli itsetehty mysli paahdetaan rapeaksi uunissa. Granolassa on käytetty kaurahiutaleita, pähkinöitä, kookoslastuja,…

Katso ohje

Löydät mut myös somesta – seuraa mukana!