Peston tekeminen voi tuntua vaivalloiselta, mutta sitä se ei kuitenkaan ole. Tämä pestopasta on todella herkullista. Vihreät kasvikset tuovat rapeutta ja ihanaa raikasta makua. Pastan päälle ripotellaan parmesaania.
Versopestopasta
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatServings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
15
minutesAinekset:
n. 300 g pennepastaa tai jotain muuta pastaa
150 g vihreitä (tuoreita) papuja
150 g varsiparsakaalia
Päälle: parmesaania ja versoja tai tuoretta basilikaa
Valmistus ohjeet:
- Valmista pesto ohjeiden mukaan. Pesto voi valmistaa vaikka muutamaa päivää aikaismmin.
- Huuhtele pavut. Siisti tarhapapujen päät ja leikkaa kahteen tai kolmeen osaan. Huuhtele varsiparsakaalit ja puolita ne. Jätä kukinnot kokonaisiksi.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Lisää pavut pastan joukkoon n. 6 min ennen keittoajan päättymistä. Lisää parsakaali 4 min ennen keittoajan päätymistä. Valuta kypsä pasta ja vihannekset lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Säästä keitinvettä desin verran.
- Sekoita versopesto pastan joukkoon. Ohenna tarvittaessa pienellä määrällä keitinvettä. Raasta parmesaania päälle ja koristele jäljelle jääneillä versoilla.