Sorbetit ovat raikkaita ja keveitä jälkiruokia. Sorbetit mielletään usein kesään, mutta mielestäni ne sopivat mihin vuodenaikaan tahansa. Sorbetit on hyvin helppo valmistaa, aikaa siinä tietysti menee kun joutuu odottamaan pari tuntia sorbetin jähmettymistä :) Tässä sorbetissa on käytetty Roberts Berrien Villimustikka-Vadelma mehua. Lisäksi ohjeessa on 2 vakuaista, hiukan makeutta ja sitruunamehua. Ohjeesta riittää kolmelle ja tästä sorbetista saa helposti täyteen päivän marja-annokset kaikille.
Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.
Jos kaipaat lisää marjaisia välipalaohjeita, löydät niitä täältä:
5 helppoa ja herkullista marjaisaa aamu- tai välipalaa
* Berrien marjajuomasta saa tehtyä helposti lähes mitä vain! Muista käyttää koodi SONJABERRIE, jotta saat sinulle kuuluvat edut, saat kestotilaukseen veloituksettoman 6-packin jo ensimmäiseen tilaukseen. Lisäksi saat marjaetuna jatkossa joka neljänteen kestotilaukseen myös veloituksettoman 6-packin. Jos et halua sitoutua kestotilaukseen, voit valita kertatilauksen, johon saat osta 4, maksa 3 tarjouksen.
Berrie juoma on myös ihan *täydellinen välipala silloin kun ei ole aikaa valmistaa mitään monimutkaista mukaan.
Marjamehu sorbetti
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Makean nälkäänDifficulty: Helppo3
servings10
minutes2
hoursAinekset:
6 dl ( 3prk ) Roberts Berrie Villimustikka-Vadelma juomaa
2 isoa valkuaista
1 rkl vaaleaa ruokosokeria ( tai jotain muuta makeutta esim. hunajaa)
2 rkl sitruunamehua
Valmistus ohjeet:
- Laita Berrie purkit pakkaseen tunnin ajaksi, jotta mehu alkaa hiukan jäätyä.
- Vatkaa muovikulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada jäähileiset Berriet sekaan ja sekoita vatkaimella. Peitä kulho ja laita takaisin pakastimeen.
Sekoita seosta n. puolen tunnin välein, kunnes se on tasaisesti jäätynyt n. 2-3h.
Notes
- Voit valmistaa sorbetin myös jäätelökoneella. Mittaa koneen kulhoon mehu. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes seos on kauttaaltaan jähmettynyt.