Maukas one pot jauheliha-perunapata

Maukas one pot jauheliha-perunapata

Tänään jaan teille reseptin, joka on niin vaivaton kuin herkullinenkin. Alun perin suunnittelin kokkaavani perinteistä shepherd’s pieta, mutta sitten ajattelin, etten jaksa väsäillä muusia. Niinpä tuloksena syntyi tämä jauheliha-perunapata, josta tuli tosi tosi maukas arkiruoka.

Tässä reseptissä yhdistyy jauheliha, perunat, kasvikset ja juusto yhdeksi vastustamattomaksi kokonaisuudeksi. Halutessanne voitte lisätä siihen omia suosikki kasviksianne, tai vaikka kokeilla samaa comboa mitä minä, kuten herneitä, porkkanoita ja paprikaa.

Maukas one pot jauheliha-perunapata
Maukas one pot jauheliha-perunapata

Maukas one pot jauheliha-perunapaistos

Recipe by AvokadoajaSitruunaaCourse: Lounaat
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • reilu 1 rkl oliiviöljyä

  • 600 g perunoita

  • 2-3 porkkanaa

  • 2 punaista paprikaa

  • 500 g vähärasvaista jauhelihaa

  • 1 sipuli, hienonnettuna

  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna

  • 1 tl paprikajauhetta

  • suolaa ja mustapippuria

  • 1 tl kreikkalainen jauhelihamauste

  • chiliä

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 1-2 rkl balsamiviinietikkaa

  • 5 dl liha- tai kasvis- tai kanalientä

  • 80 g (tai paljon enemmän) raastettua juustoa

  • 1-2 dl herneitä

  • Tarjoilun
  • tuoretta persiljaa

Valmistus ohjeet:

  • Kuori perunat ja porkkanat, leikkaa kuutioiksi. Leikkaa paprikat siivuiksi.
    Kuumenna öljy suuressa pannussa keskilämmöllä. Lisää perunat ja porkkanat. Paista n. 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita kaikilta puolilta. Laita perunat ja porkkanat sivuun odottamaan.
  • Lisää tilkka öljyä samaan pannuun ja laita pannulle paprikat, paista 3 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää jauheliha, murenna ja paista kunnes se on hieman ruskistunut, noin 2 minuuttia.
  • Lisää valkosipuli ja sipuli, paista kunnes ne tuoksuvat, noin 2 minuuttia. Lisää suola, chilirouhe, pippuri, paprika ja kreikkalainen mausteseos. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja balsamiviinietikka.
  • Kaada joukkoon lihaliemi, peitä kannella ja hauduta kunnes perunat ovat kypsiä.
  • Kun ruoka on valmista, ripottele juusto päälle, sulje kansi ja anna juuston sulaa kokonaan.
  • Viimeistele persiljalla ja chilirouheella. Tarjoile heti lämpimänä suuren salaatin kanssa. Nauti!

Voisit pitää näistäkin resepteistä

Porkkanagranola

Porkkanagranola

Herkullinen granola valmistetaan kaurahiutaleista, porkkanoista, pähkinöistä, chiansiemenistä ja hunajasta. Granolan valmistaminen on helppoa. Kaikki…

Katso ohje