Tänään jaan teille reseptin, joka on niin vaivaton kuin herkullinenkin. Alun perin suunnittelin kokkaavani perinteistä shepherd’s pieta, mutta sitten ajattelin, etten jaksa väsäillä muusia. Niinpä tuloksena syntyi tämä jauheliha-perunapata, josta tuli tosi tosi maukas arkiruoka.
Tässä reseptissä yhdistyy jauheliha, perunat, kasvikset ja juusto yhdeksi vastustamattomaksi kokonaisuudeksi. Halutessanne voitte lisätä siihen omia suosikki kasviksianne, tai vaikka kokeilla samaa comboa mitä minä, kuten herneitä, porkkanoita ja paprikaa.
Maukas one pot jauheliha-perunapaistos
Recipe by AvokadoajaSitruunaaCourse: Lounaat4
servings15
minutes30
minutesAinekset:
reilu 1 rkl oliiviöljyä
600 g perunoita
2-3 porkkanaa
2 punaista paprikaa
500 g vähärasvaista jauhelihaa
1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
1 tl paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria
chiliä
2 rkl tomaattipyreetä
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
5 dl liha- tai kasvis- tai kanalientä
80 g (tai paljon enemmän) raastettua juustoa
1-2 dl herneitä
- Tarjoilun
tuoretta persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Kuori perunat ja porkkanat, leikkaa kuutioiksi. Leikkaa paprikat siivuiksi.
Kuumenna öljy suuressa pannussa keskilämmöllä. Lisää perunat ja porkkanat. Paista n. 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita kaikilta puolilta. Laita perunat ja porkkanat sivuun odottamaan. - Lisää tilkka öljyä samaan pannuun ja laita pannulle paprikat, paista 3 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää jauheliha, murenna ja paista kunnes se on hieman ruskistunut, noin 2 minuuttia.
- Lisää valkosipuli ja sipuli, paista kunnes ne tuoksuvat, noin 2 minuuttia. Lisää suola, chilirouhe, pippuri, paprika ja kreikkalainen mausteseos. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja balsamiviinietikka.
- Kaada joukkoon lihaliemi, peitä kannella ja hauduta kunnes perunat ovat kypsiä.
- Kun ruoka on valmista, ripottele juusto päälle, sulje kansi ja anna juuston sulaa kokonaan.
- Viimeistele persiljalla ja chilirouheella. Tarjoile heti lämpimänä suuren salaatin kanssa. Nauti!