Olipa ihana viikonloppu kokkauspäivä ihanan Saispalisää-blogista Annan kanssa. Meidän kokkailusta syntyi herkullinen kevätsrisotto. Vaatii hiukan enemmän työvaiheita, mutta ihastutte tähän varmasti!
Valmistus:
Kiehauta kevyesti suolattu vesi ja lisää veteen ensin broccolinit tai bimit. Hetki ennen kuin ne ovat kypsiä, heitä mukaan herneet, ja keitä kunnes ne ovat juuri ja juuri lämmenneet. Valuta vesi pois ja yhdistä kaikki ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella. Soseuta kunnes saat sileän seoksen. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku!
Valmistus:
Yhdistä ricottajuusto hienonnetun persiljan, pecorino-raasteen, valkoviinietikan, sitruunamehun ja -kuoren kanssa kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa lisää sitruunamehua tai suolaa tasapainottaaksesi makuja.
Valmistus:
Aloita kuullottamalla shalottisipulit ja valkosipuli oliiviöljyssä kattilassa. Lisää riisi ja paista, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Purista joukkoon sitruunamehua. Lisää lämmin kasvisliemi vähitellen, kauhallinen kerrallaan, antaen riisin imeä nesteen ennen seuraavan lisäämistä. Kun riisi on sopivan kypsää, al dente, sekoita joukkoon vihreä kasvissose.
Viimeistele annokset rouhituilla pähkinöillä, maustetulla ricotalla, pecorinolla, mustapippurilla, oliiviöljyllä, yrteillä ja sitruunankuorella. Tarkista lopuksi maku ja tarjoile.
Jos kaipaat uusia terveellisiä reseptejä suoraan sähköpostiisi, olet oikeassa paikassa. Luvassa on satunnaista postia,
mutta lupaan, että ei mitään tulvaa – vain parhaat palat, silloin tällöin.
© 2024 Hyvaa huomenta All rights Reserved. Design by Sonja