Superhelppo ja Herkullinen Kasvispyörykkäcurry

Helppo ja herkullinen kasvispyörykkäcurry

Tämä curry nousi heittämällä mun arkiruokien kärkeen – niin täyteläisen maukas ja samalla ihan superhelppo! Parasta on, että se valmistuu melkein itsestään siinä ajassa, kun riisit ehtii kiehua. Kasvispyöryköistä tulee curryn kastikkeessa ihanan mehukkaita, ja mausteinen kookosliemi sitoo maut täydellisesti yhteen. Tämä ruoka sopii täydellisesti kiireiseen arkeen, mutta on silti niin herkullinen, että sitä kehtaa tarjota myös vieraille.

Joskus yksinkertainen on parasta, ja tämä curry todistaa sen! Valmistus on niin nopeaa ja vaivatonta, että tätä tekee mieli tehdä viikolla uudestaan ja uudestaan. Suosittelen testaamaan!

Superhelppo ja Herkullinen Kasvispyörykkäcurry_2
  • öljyä
  • 1 pieni sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 1–1.5 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1–2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • tuoretta korianteria/persiljaa koristeluun
  • 1 pkt Original Boltseja (tai muita kasvispyöryköitä)


1. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä ja kuullota sipulia, kunnes se on pehmeää.
2. Lisää valkosipuli ja currytahna, ja paista, kunnes tahna tuoksuu.
3. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kookosmaito. Kiehauta ja vähennä lämpöä. Anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu ja maut syvenevät.
4. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi pienellä määrällä hunajaa tai vaahterasiirappia.
5. Lisää valmiit Boltsit kastikkeeseen ja anna niiden lämmetä muutaman minuutin ajan. Tarjoa riisin kanssa ja koristele tuoreella persiljalla.