Kasvismunakas valmistuu kädenkäänteessä maittavaksi lounaaksi. Voit käyttää kaikkia kasviksia mitä jääkaapistasi löytyy. Jos sinulla on edellispäivän ylijääneitä uunivihannneksia voit lisätä ne suoraan munakkaan joukkoon. Jos käytät raakoja vihanneksia niin pyöräytä niitä hetken pannulla. Voit myös lisätä juustoa antamaan makua. Munakas maistuu sellaisenaan tai raikkaan yksinkertaisen salaatin kanssa.
Kasvismunakas (2 annosta)
- 4 kananmunaa
- 3 rkl maitoa tai vettä (tai kevytkermaa)
- suolaa ja mustapippuria
- (cayennepippuria tai tabascoa)
- kesäkurpitsaa
- paprikaa
- punasipulia
- porkkanaa
- herkkusieniä
- lehtipersiljaa ( tai ruohosipulia tai basilikaa)
- Vaihtoehtoisesti: (Näitä ei tarvitse kypsentää etukäteen: maissia, pinaattia, tomaattia, fetaa, juustoa, raejuustoa)
Palottele vihannekset. Lisää pannulle öljyä ja paista kasviksia hetken pannulla kunnes ne ovat saaneet väriä. Siirrä kasvikset syrjään lautaselle odottamaan. Pyyhkäise pannu puhtaaksi.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon maito, suola ja mustapippuri. Lisää pannulle rasvaa ja paista munakasta hiljalleen pienellä lämmöllä. Jos käytät juustoa tai fetaa lisää ne kun munamassa on lähes hyytynyt.
Kun munakas on valmis laita sen pinnalle täyteainekset. Voit kääntää munakkaan kahteen tai kolmeen osaan tai tehdä tälläisen taiteellisen version kuten minulla kuvassa.
Viimeistele kasvismunakas tuoreilla yrteillä. Kumoa lautaselle ja tarjoa halutessasi salaatin kera.