Pastakeitto liha-tai kasvispullilla on täyttävä arkiruoka ja mukavaa vaihtelua perinteiselle jauhelihakeitolle. Tässä keitossa voi oikaista käyttämällä valmiita lihapullia, kasvispullia tai vaikkapa härkispullia. Olen kuitenkin laittanut alla olevaan reseptiin liha-kasvisjauhis-pullien valmistus ohjeen. Sama ohje sopii molemmille pullille.
Kurkkaa täältä lisää herkullisia keitto reseptejä:
Paahdettu-tomaatti-paprikakeitto/
Paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto/
Kookos-inkivaari-tomaattikeitto/
Herkullinen-kasviskeitto/
Meksikolainen-keitto/
Kasvisminestrone-keitto/
Lihapulla-pastakeitto
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: KeitotDifficulty: Helppo4
servings20
minutes25
minutesAinekset:
pätkä purjoa (tai 1 sipuli ) laitoin myös kevätsipulin varsia
2 porkkanaa
1 paprika
1-2 sellerin vartta
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 liha tai kasvisliemikuutio
8-10 dl vettä
1 tölkki tomaattimurskaa
2-3 rkl tomaattipyrettä
1 tl oreganoa
1 tl paprikamaustetta
chiliä oman maun mukaan
suolaa ja mustapippuria
50 g pinaattia
120-150 g pastaa
persiljaa
- Liha-/kasvispullat
400 g jauhelihaa tai kasvisjauhista
2 valkosipulin kynttä tai valkosipulijauhetta
1 tl paprikamaustetta
1,5 tl oreganoa
suolaa ja mustapippuria
persiljaa tai ruohosipulia silputtuna
1 kananmuna
2-3 rkl pankojauhoja tai jotain muita jauhoja
Valmistus ohjeet:
- Sekoita liha-/kasvispullien aineet sekaisin. Muotoile niistä pullia. Paista pullat n. 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
- Pieni vihannekset. Kuulota vihannekset öljyssä kattilassa.
- Lisää kattilaan vesi, tomaattimurska ja mausteet. Keitä n. 10 minuuttia.
- Laita pasta keiton joukkoon. Keitä pasta ohjeiden mukaan 7-10 min..
- Lisää loppuvaiheessa pinaatin lehdet ja liha-/kasvispullat.
Anna keiton lämmetä. Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita. - Koristele persiljalla.