Rapeaa syötävää. Aasialaiseen salaattiin kannattaa valita rapeita vaihtoehtoja, esimerkiksi kaalia, porkkanaa, kurkkua, kevätsipulia ja sokeriherneitä. Paahdetut matelit ja seesaminsiemenet ehdoton valtti salaatissa. Tuoreet yrtit sopivat joukkoon loistavasti, varsinkin korianteri. Kastiketta maustavat tulisuus, hunaja ja seesamiöljy.
Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.
Täältä löydät lisää raastesalaatteja : 6 raikasta raastesalaattia
Aasialainen salaatti
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo4
servings20
minutes
Jos haluat loistavan apukokin pilkkomaan kasvikset, oma suosikkini on *KitchenAidin tehokas ja näppärä monitoimikone.- Ainekset
pala kaalia
4 porkkanaa
kevätsipulia
1 paprika
150 herneenpalkoja
paahdettuja pähkinöitä tai manteleita
3 rkl seesaminsiemeniä
- Kastike
3rkl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
Schirachaa tai jotain muuta tulista kastiketta
Lisäksi koristeeksi: tuoretta korianteria
Valmistus ohjeet:
- Raasta, leikkaa kaali suikaleiksi. Raasta/ suikaloi porkkana. Leikkaa paprikat ja herneet paloiksi. Silppua kevätsipuli. Sekoita kulhossa sekaisin.
- Paahda viipaloidut mantelit/pähkinätja seesaminsiemenet pienessä (kuivalla pannullla) paistinpannussa keskilämmöllä. Sekoita usein, kunnes pähkinät ovat vaaleanruskeita.
- Lisää kaikki kastikkeen ainekset yhteen purkkiin ja ravista hyvin, kunnes hunaja on sekoittunut. Kaada noin ½-3/4 kastikkeesta kaalisoseoksen päälle.
- Ennen tajoilua kaada paahdetut mantelit ja siemenet salaatin päälle. Lisää halutessasi enemmän kastiketta.