Oletko jo valmistanut lyttypottuja? Ei niissä mitään sen kummallisempaa tietysti ole, perunat keitetään, lytätään ja laitetaan paahtumaan joko uuniin tai airfryeriin. Lyttypotut on vähän niinkuin uuniperunat. Tässäpä kuitenkin ohje niiden valmistamiseen airfryerissä. Tarjoile vaikkapa jogurtin ja marinoitujen punasilpulien kera. Lyttypotut maistuu lisäkkeenä melkein mille tahansa. Kokeile vaikkapa kasvispihvien kanssa.
Airfryer lyttypotut jogurtilla
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: HelppoServings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
35
minutesAinekset:
900 g pieniä perunoita
2 rkl oliiviöljyä tai ruokaöljyä
Maldon merisuolahiutaleita
valkosipulijauhetta
ja mustapippuria
- Jogurttikastike
300 g jogurttia (esim arla kreikkalainen 6 %)
2 tl sinappia
1 valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria
tl hunajaa
1 rkl omenaviinietikka tai sitruunamehua
Valmistus ohjeet:
- Pese perunat hyvin. Keitä suolatussa vedessä kunnes ne ovat pehmeitä niin, että ne ovat helppo lytätä.
- Lyttää perunat esim. purkin pohjalla n. 1 cm paksuisiksi. Sekoita pienessä kipossa öljy, suola, pippuri ja valkosipulisuola. Voitele sudilla lytätyt perunat päältä ja reunoista.
- Esilämmitä Airfryer 160 asteeseen. Suihkauta pohjaritilään hiukan öljyä. Paista perunat osissa, niin että ne eivät ole päällekkäin. Paistoaika on n. 12 minuuttia. Perunioita ei tarvitse välillä kääntää, etteivät ne hajoa. Sirottele suolaa valmiiden perunoiden päälle. Parhaimmillaan ja rapeimmillaan ne ovat juuri valmistuneena. Tarjoile marinoitujen punasipulien ja jogurttikastikkeen kanssa.
- Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Anna maustua hetken aikaa.