Avokado-tomaattisalsassa sekoitetään keskenään makeita kirsikkatomaatteja, avokadoa, sipulia ja yrttejä. Salsa maustetaan suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Voit lorauttaa tilkan laadukasta oliiviöljyäkin joukkoon. Suosittelen käyttämään kypsiä makeita kirsikkatomaatteja, sillä avokado-tomaattisalsasta tulee siten paljon maukkaampaa.
Avokado-tomaattisalsa sopii loistavasti esim. grilliruokien seuraksi, dippailuun, wrappeihin ja lisäkkeeksi melkein mille tahansa ruualle.
Avokado-tomaattisalsa
- pieni rasia makeita kirsikkatomaatteja
- 2 avokadoa
- 1 pieni punasipuli
- 1/2 limen mehu (tai sitruunamehua)
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
- (1 valkosipulin kynsi)
- (1 tl oliiviöljyä)
- (1/2 punainen chili)
- Halkaise kirsikkatomaatit. Pieni avokadot. Hienonna sipuli, valkosipuli ja lehtipersilja tai korianteri, jos olet korianterin ystävä. Jos pidät tulisesta, hienonna joukkoon myös puolikas chili.
- Mausta salsa suolalla, mustapippurilla ja limetinmehulla. Voit listätä tilkan oliiviöljyä, mutta se ei ole välttämätöntä.
- Sekoita kasvikset keskenään. Anna salsan maustua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua.
- Salasa säilyy hyvin seuraavan päivään saakka, tosin avokadot hiukan tummuvat, mutta salsa on silti hyvää.
Jos pidät avokado-tomaattisalsasta, voisit pitää myös näistä:
tomaatti-kurkkuavokado-salaatti
guacamole
paistettu-lohi-avokadosalsalla