Avokado-tomaattisalsa kirsikkatomaateista

Avokado-tomaattisalsa

Avokado-tomaattisalsassa sekoitetään keskenään makeita kirsikkatomaatteja, avokadoa, sipulia ja yrttejä. Salsa maustetaan suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Voit lorauttaa tilkan laadukasta oliiviöljyäkin joukkoon. Suosittelen käyttämään kypsiä makeita kirsikkatomaatteja, sillä avokado-tomaattisalsasta tulee siten paljon maukkaampaa.

Avokado-tomaattisalsa sopii loistavasti esim. grilliruokien seuraksi, dippailuun, wrappeihin ja lisäkkeeksi melkein mille tahansa ruualle.

avokadotomaatti salsa

Avokado-tomaattisalsa

  • pieni rasia makeita kirsikkatomaatteja
  • 2 avokadoa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1/2 limen mehu (tai sitruunamehua)
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
  • (1 valkosipulin kynsi)
  • (1 tl oliiviöljyä)
  • (1/2 punainen chili)
  1. Halkaise kirsikkatomaatit. Pieni avokadot. Hienonna sipuli, valkosipuli ja lehtipersilja tai korianteri, jos olet korianterin ystävä. Jos pidät tulisesta, hienonna joukkoon myös puolikas chili.
  2. Mausta salsa suolalla, mustapippurilla ja limetinmehulla. Voit listätä tilkan oliiviöljyä, mutta se ei ole välttämätöntä.
  3. Sekoita kasvikset keskenään. Anna salsan maustua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua.
  4. Salasa säilyy hyvin seuraavan päivään saakka, tosin avokadot hiukan tummuvat, mutta salsa on silti hyvää.

Jos pidät avokado-tomaattisalsasta, voisit pitää myös näistä:

tomaatti-kurkkuavokado-salaatti
guacamole
paistettu-lohi-avokadosalsalla

Voisit pitää näistäkin resepteistä

Vadelma-chiavanukas maapähkinävoilla

Vadelma-chiapuuro maapähkinävoilla

Chian siemenistä tehty chiapuuro on helppo ja herkullinen välipala tai aamiainen. Tämä vadelma versio joka on tehty kookosmaitoon on super hyvää maapähkinävoin ja kiiwi viipaleiden kera.

Katso ohje

Löydät mut myös somesta – seuraa mukana!