Kasvisten lisääminen ruokavalioon onnistuu helposti uunijuuresten muodossa. Vaihtelua saa helposti vaihtelemalla eri kasviksia. Nämä makean suolaiset karamellisoidut balsamico-paahdetut uunivihannekset ovat niin herkullisia. Uunivihannesten lisäkkeeksi sopii ihan mikä tahansa proteiini esim. tofu, halloumi, liha tai kana.
Balsamico-marinadi kannattaa tehdä tupla-annoksena jos sinulla on enemmän kasviksia.
Täältä löydät Yrttimaustettujen vihannesten ohjeen.
Balsamicolla maustetut uunivihannekset
4 annosta
- Vihannekset:
- 1-2 palsternakkaa
- 3-5 porkkanaa
- herkkusieniä
- 2-3 punasipulia
- (suolaa)
- Balsamico-marinadi:
- 1 rkl oliiivöljyä
- 1 rkl balsamietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl soijakastiketta
- 1/2 tl Dijon-hunaja sinappia
- 1/2 tl kuivattua basilikaa
- mustapippuria
- Päälle: lehtipersiljaa
- Kuumenna uuni 200ºC: seen
- Yhdistä pienessä kulhossa oliiviöljy, balsamietikka, hunaja, soijakastike, Dijon-sinappi, kuivattu basilika ja pippuri. Aseta marinadi sivuun.
- Kuori ja pilko vihannekset
- Levitä vihannekset tasaisesti uunipellille.
- Kaada balsamico-marinadi tasaisesti vihannesten päälle. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Paista uunissa n. 20-25 min.
- Siirrä vihannekset tarjoiluastiaan ja ripottele päälle silputtua persiljaa.
- VINKKI: Tarjoa esim halloumin tai rapean tofun kanssa