Balsamicolla maustetut uunivihannekset

Kasvisten lisääminen ruokavalioon onnistuu helposti uunijuuresten muodossa. Vaihtelua saa helposti vaihtelemalla eri kasviksia. Nämä makean suolaiset karamellisoidut balsamico-paahdetut uunivihannekset ovat niin herkullisia. Uunivihannesten lisäkkeeksi sopii ihan mikä tahansa proteiini esim. tofu, halloumi, liha tai kana.

Balsamico-marinadi kannattaa tehdä tupla-annoksena jos sinulla on enemmän kasviksia.

Täältä löydät Yrttimaustettujen vihannesten ohjeen.

Balsamicolla maustetut uunivihannekset

Balsamicolla maustetut uunivihannekset

4 annosta

  • Vihannekset:
  • 1-2 palsternakkaa
  • 3-5 porkkanaa
  • herkkusieniä
  • 2-3 punasipulia
  • (suolaa)
  • Balsamico-marinadi:
  • 1 rkl oliiivöljyä
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1/2 tl Dijon-hunaja sinappia
  • 1/2 tl kuivattua basilikaa
  • mustapippuria
  • Päälle: lehtipersiljaa
  • Kuumenna uuni 200ºC: seen
  • Yhdistä pienessä kulhossa oliiviöljy, balsamietikka, hunaja, soijakastike, Dijon-sinappi, kuivattu basilika ja pippuri. Aseta marinadi sivuun.
  • Kuori ja pilko vihannekset
  • Levitä vihannekset tasaisesti uunipellille.
  • Kaada balsamico-marinadi tasaisesti vihannesten päälle. Lisää tarvittaessa suolaa.
  • Paista uunissa n. 20-25 min.
  • Siirrä vihannekset tarjoiluastiaan ja ripottele päälle silputtua persiljaa.
  • VINKKI: Tarjoa esim halloumin tai rapean tofun kanssa

uunivihannekset
uunivihannekset

Voisit pitää näistäkin resepteistä