Tämä vihreä kookos-kana-ramen on täynnä makuja ja terveellisiä ainesosia. Lime tuo mukaan raikkautta, joka tasapainottaa kookosmaidon kermaisuuden. Maku on todella herkullinen. Voit lisätä tai vaihtaa kasviksia oman maun mukaan. Proteiinina tässä käytin grillattuja kanaa, mutta voit toki paistaa kanat pannulla tai vaihtaa esim kanat tofuun.
Keitossa voit esim. käyttää näitä kasviksia:
- Bok choy: Tämä aasialainen lehtivihannes sopii erinomaisesti ramen-keittoihin. Voit pilkkoa sen ja lisätä keittoon samoin kuin kesäkurpitsan.
- Paksoi: Tämä on toinen aasialainen vihannes, joka sopii hyvin ramen-keittoon. Sen maku on miedompi kuin bok choyn, mutta se lisää mukavaa rouskuvuutta keittoon.
- Broccoli: Broccolin voi leikata pieniksi kukinnoiksi ja keittää, kunnes ne ovat kypsiä.
- Parsakaali: Voit käyttää myös parsakaalia samoin kuin broccolia.
- Kukkakaali: Kukkakaali on myös erinomainen vaihtoehto. Voit leikata sen pieniksi kukinnoiksi ja lisätä keittoon.
- Pinaatti: Pinaatti on hyvä lisä keittoon. Se kypsyy nopeasti, joten lisää se keittoon vasta juuri ennen tarjoilua.
- Sokeriherneet: Nämä antavat keitolle mukavaa makeutta ja rouskuvuutta.
Kookoksenystäville maistuu varmasti tämäkin keitto: Porkkana-kookoskeitto
Broileri-kookosramen
Recipe by AvokadoajaSitruunaaCourse: Keitot4
servings10
minutes30
minutesAinekset:
500 g kanaa
n. 1 l kanalientä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 iso sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 pala tuoretta inkivääriä, noin 5 cm hienonnettuna
1 punainen paprika viipaloituna
200 g sieniä viipaloituna
1/2 kukkakaali
1 pkt sokeriherneitä
paksoita pilkottuna tai pinaattia
4 annosta ramen-nuudeleita
2 keitettyä munaa (puoliksi leikattuna)
2 kevätsipulia, viipaloituna
n. 2 rkl soijakastiketta
Tuoretta korianteria ja/tai thaibasilikaa koristeluun
1 lime, lohkottuna
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna kanaliemi suuressa kattilassa. Lisää sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Anna kiehua hiljalleen noin 10-20 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kookosmaito ja sekoita hyvin.
- Lisää valmiiksi grillatut kananpalat, paprika, kukkakaali, bok choy tai pinaatti ja sienet liemeen. Anna keiton kiehua hiljalleen kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 10-15 minuuttia.
- Keitä ramen-nuudeleita erillisessä kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja jaa ne neljään kulhoon. Jaa liemi, kanapalat ja kasvikset nuudelien päälle. Lisää keitetyt munat ja kevätsipuliviipaleet. Lisää soijakastike ja koristele tuoreilla yrteillä. Purista päälle hieman limetin mehua. Tarjoile heti.
.