Bruschetta hummuksella on todella raikas alkupala tai vaikkapa välipala. Paahdetun leivän päälle sivellään makoisaa versohummusta ja päälle asetellaan kurkkuviipaleita, fetaa ja versoja. Lisäksi paksua balsamicokastiketta päälle. Super herkkua!
Herkullisen hummuksen voi siis tehdä versoistakin. Valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Hummus on ihanaa leivän päällä, salaatin kera, dippivihannesten kanssa tai ruuan lisänä.
Bruschetta versohummuksella
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Väli- ja iltapalatDifficulty: Keskivaikea4
servings30
minutesAinekset:
- Versohummus
70 g auringonkukanversoja
230 g kikherneitä (säilytä liemi)
1 iso valkosipulinkynsi
3 rkl laadukasta oliiviöljyä
3 rkl laadukasta vaaleaa tahinia
n. 3/4 dl sitruunamehua
n. 1 tl merisuolaa
n. 0,5 dl kikherneiden lientä
- Verso-kurkku bruschetta
tuoretta rapeakuorista patonkia/leipää
tuorekurkkua
murenevaa fetaa
tummaa balsamicokastiketta
Retiisinversoja tai muita versoja
Valmistus ohjeet:
- Versohummus
- Pese ja linkoa auringonkukanversot. Valuta kikherneet lävikössä, säilytä liemi.
- Laita auringonkukanversot monitoimikoneeseen yhdessä valkosipulin ja kikherneliemen kanssa ja pyöritä seosta hetken aikaa. Lisää joukkoon kikherneet, tahini, sitruunamehu ja oliiviöljy. Lisää suolaa. Soseuta tasaisen kuohkeaksi ja pehmeäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, sitruunamehua tai valkosipulia. Lisää tarvittaessa lientä, mikäli haluat koostumuksesta notkeamman.
- Ennen tarjoilua, ripottele hummuksen päälle tilkka oliiviöljyä ja koristele versoilla.
- Bruschetta
- Leikkaa tuorekurkku ohuiksi nauhoiksi vihannesleikkurilla.
- Paahda leipä.
- Levitä Versohummusta reilusti leipäviipaleiden päälle ja kasaa kurkkuviipaleet, retiisinversot ja fetamurut. Voit rouhaista mustapippuria halutessasi. Valuta vielä balsamicokastiketta päälle. Nauti!
Notes
- Versohummus on ihanaa myös salaatin kera, dippivihannesten kanssa tai lisäkkeenä melkein minkä tahansa ruuan kanssa.