Grillatut-kesakurpitsat-fetalla-ja-balsamicolla

Grillatut kesäkurpitsat fetalla ja balsamicolla

Kesäkurpitsa on sellainen grilliruoan aliarvostettu sivuroolien tähti. Se näyttää vaatimattomalta, mutta kun sen grillaa kunnolla ja viimeistelee balsamicolla ja suolaisella salaattijuustolla… no, yhtäkkiä kaikki kyselee, mitä sä oikein laitoit siihen päälle. 😅

Tää resepti on täydellinen, kun haluat tarjota jotain muuta kuin pelkkiä lihoja tai perussalaattia. Kesäkurpitsa saa ihan uuden elämän, kun sen antaa hikoilla hetken ennen grilliin laittamista ja päälle lorauttaa itse keitetyn balsamico-hunajakastikkeen. Viimeistelyksi vielä murennettua salaattijuustoa ja halutessa vähän yrttejä – toimii ihanasti grillatun kalan tai kanan kyljessä.

Ja hei, toimii muuten yhtä hyvin sähkögrillissä, parvekkeella tai vaikka valurautapannulla keittiössä.

IgReels –  miten nämä tehdään!
➡️ Grillatut kesäkurpitsat

  • 1,5 dl balsamiviinietikkaa
  • 0,5-1 rkl hunajaa
  • 3 kesäkurpitsaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • murennettua salaattijuustoa

    Lopuksi: tuoreita yrttejä

Valmista balsamicokastike:
Kaada balsamiviinietikka ja hunaja kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Anna jäähtyä – se sakenee vielä lisää viiletessään.

Valmistele kesäkurpitsat:
Leikkaa päät pois ja halkaise kesäkurpitsat pitkittäin. Aseta leikkuupinta ylöspäin uunipellille tai lautaselle. Ripottele pinnalle suolaa ja anna olla noin 10 minuuttia. Pyyhi sen jälkeen pintaan noussut neste talouspaperilla pois. Mausta pippurilla & suolalla ja sivele öljyllä.

Grillaa:
Grillaa kesäkurpitsoja noin 8 min, kääntäen kerran.

Viimeistely:
Asettele grillatut kesäkurpitsat vadille. Valuta päälle balsamico-hunajakastiketta, ripottele juusto ja halutessasi tuoreita yrttejä.

Seuraa somessa!