Grillattu leipä kuuluu minun mielestäni parhaiden ilta- ja välipalojen joukkoon. Kuka voisi vastustaa rapeaa leipää jonka sisällä on juustoa ja muita herkullisa raaka-aineita. Grillatut kreikkalaiset leivät ovat myös sinun suosikkejasi jos pidät kreikkalaisesta fetasalaatista. Paahtoleivän väliin laitetaan kevyt fetaa, paprikaa, punasipulia, basilikan lehtiä, pinaattia sekä mausteita. Paahtoleivät voi grillata pannulla, voileipägrillissä tai vaikkapa ulkona grillissä. Kaiken kruunaa tsatsiki, jossa voileipiä dippaillaan, Herkullista, eikö totta?
Grillatut kreikkalaiset leivät
4 annosta
- 8 palaa täysjyvä paahtoleipää
- 1 pkt Apetina kevyt (8%) fetaa
- aurinkokuivattua tuorejuustoa (tai jotain muuta tuorejuustoa)
tai hummusta - 1 pieni punasipuli (marinoitua punasipulia)
- punainen paprika
- babypinaattia
- basilikan lehtiä
- mustapippuria
- tsatsikia
Tsatsikin ohje löytyy täältä https://hyvaahuomenta.fi/kevyempi-tsatsiki/
Pienennä feta haarukalla tahnaksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. (jos sinulla on marinoitua punasipulia vielä parempi) Leikkaa paprika suikaleiksi. Hienonna veitsellä babypinaatti pienemmäksi.
Sivele neljälle paahtoleivälle hummusta tai tuorejuustoa. (voi jättää poiskin). Levitä fetaseosta tasaiseksi kerrokseksi. Laita fetan päälle pinaattia, paprikasuikaleet, punasipulit sekä basilikan lehdet. Rouhaise mustapippuria päälle.
Laita leivänpalat kanneksi. Suihkauta oliiviöljyä voileipägrilliin tai paistinpannulle. Paista kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin ja ovat rapeita.
Leikkaa leivät kahteen tai neljään osaan. Dippaa leivät tsatsikikastikkeessa. Huom. feta on suolaista, joten tsatsikiin ei kannata laittaa paljon suolaa.