Näitä patonkeja on kiva leipoa, ei tarvitse olla jauhopeukalo onnistuakseen.. Jauhoina on käytetty luomu ruis- ja vehnäjauhoja. Ohjeesta tulee kaksi ohutta patonkia ja riittää varmasti ainakin neljälle hengelle..
Ohje on otettu Kinnusen Myllyn ruisjauho pussista.
Helpot ruispatongit
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Suolainen leivontaDifficulty: HelppoServings
6
servingsPrep time
15
minutesBaking time
20
minutesTotal time
1
hour20
minutesAinekset:
2,5 dl vettä
0,5 pkt hiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
3 dl luomu ruisjauhoja
3 dl luomu vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
Valmistus ohjeet:
- Sekoita hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot j aöljy ja vaivaa palloksi. Kohota kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahdeksi palloksi. Kauli pallot pyöreiksi tai soikeiksi levyiksi ja kääri rullalle. Viillä veitsellä rukseja patongin päälle.
- Kohota liinan alla n. 15 min.
- Paista 225 asteessa n. 20 min.