Tässä on täyteläinen ja herkullinen broileri-perunakeitto, joka pelastaa päivän ilman turhia kommervenkkejä. Tämä on juuri sitä simppeliä, mutta älyttömän hyvää ruokaa, joka täyttää mahan. Tämän reseptin erikoisuus on se, että siihen tulee herkullista kanapekonia, joka tuo lisää makua. Broilerit laitetaan kokonaisina ja revitään sitten valmiin keiton joukkoon. Voit myös helpottaa hommaa käyttämällä valmiita keittojuureksia. Ei muuta kuin essu päälle ja hommiin!
Lisää herkullisia broilerikeittoja löytyy täältä: Maukas-broilerikeitto ja broileri-nuudelikeitto
Helppo broileri-perunakeitto
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: KeitotDifficulty: Helppo4
servings15
minutes30
minutesAinekset:
öljyä paistamiseen
120 g Atria Suomalainen Kanapekoni
2 pientä keltasipulia
2-4 valkosipulinkynttä
500 g kananrintafileetä
700-800 g perunoita
2-3 porkkanaa
2 sellerin vartta
reilu 1 l vettä + 2 kanaliemikuutiota
1 tl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
tuoretta persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Lämmitä öljy suuressa kattilassa tai pannussa. Lisää pieneksi pilkottu kanapekoni ja kokonaiset kanan rintafileet. Paista, kunnes ne saavat hiukan väriä. Lisää silputut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota niitä 3-4 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. (Rintafileiden ei tarvitse olla kypsiä tässä vaiheessa.)
- Kaada kattilaan vettä. Lisää perunakuutiot, porkkanat, sellerit, liemikuutiot, timjami, suola ja mustapippuri. Hauduta keskilämmöllä, kunnes perunat pehmenevät ja liemi sakenee, noin 30 minuuttia.
- Poista kanan rintafileet kattilasta. Käytä kahta haarukkaa ja revi liha säikeiseksi (tai pilko se kuutioiksi). Lisää revitty kana takaisin kattilaan yhdessä tuoreen persiljan kanssa. Sekoita ja nauti!