hekullinen kevätrisotto

Herkullinen kevätrisotto

Olipa ihana viikonloppu kokkauspäivä ihanan Saispalisää-blogista Annan kanssa. Meidän kokkailusta syntyi herkullinen kevätsrisotto. Vaatii hiukan enemmän työvaiheita, mutta ihastutte tähän varmasti!

Valmista ruoka tekemällä ensin kasvispyree, maustettu ricotta ja viimeiseksi risotto. Tarjoile hyvän leivän kanssa.
 

Kasvispyree

  • 200 g pakasteherneitä, 1 pussi
  • 200 g eli pussillinen bimiä
  • 2 kourallista tuoretta pinaattia huuhdeltuna
  • 1/2 shalottisipulia
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • Oliiviöljyä

Valmistus:
Kiehauta kevyesti suolattu vesi ja lisää veteen ensin broccolinit tai bimit. Hetki ennen kuin ne ovat kypsiä, heitä mukaan herneet, ja keitä kunnes ne ovat juuri ja juuri lämmenneet. Valuta vesi pois ja yhdistä kaikki ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella. Soseuta kunnes saat sileän seoksen. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku!

Maustettu ricotta

  • Purkki, 250 g ricottajuustoa
  • Kourallinen tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • Pecorino-juustoa raasteena oman maun mukaan
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • Sitruunamehua oman maun mukaan
  • Puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistus:
Yhdistä ricottajuusto hienonnetun persiljan, pecorino-raasteen, valkoviinietikan, sitruunamehun ja -kuoren kanssa kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa lisää sitruunamehua tai suolaa tasapainottaaksesi makuja.

Risotto

  • 4 dl risottoriisiä
  • 1 l vettä + 1 kasvisliemikuutio
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1,5 shalottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Oliiviöljyä

Valmistus:
Aloita kuullottamalla shalottisipulit ja valkosipuli oliiviöljyssä kattilassa. Lisää riisi ja paista, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Purista joukkoon sitruunamehua. Lisää lämmin kasvisliemi vähitellen, kauhallinen kerrallaan, antaen riisin imeä nesteen ennen seuraavan lisäämistä. Kun riisi on sopivan kypsää, al dente, sekoita joukkoon vihreä kasvissose.

 

Lisäksi tarvitset viimeistelyyn

  • Rouhittuja pähkinöitä, esim. cashew tai hasselpähkinä
  • Lisää pecorino-juusto tai parmesaani-jusutoa raasteena
  • Mustapippuria rouhittuna
  • Hyvää oliiviöljyä
  • Tuoreita yrttejä  (esim. minttua)
  • Sitruunankuorta raasteena

Viimeistele annokset rouhituilla pähkinöillä, maustetulla ricotalla, pecorinolla, mustapippurilla, oliiviöljyllä, yrteillä ja sitruunankuorella. Tarkista lopuksi maku ja tarjoile.