Herkullinen maapähkinä-nuudelikeitto

Täyteläinen maapähkinä-nuudelikeitto

Tää maapähkinä-nuudelikeitto on sellainen kulhoruoka, joka tekee arjesta vähän paremman. Täyteläinen, sopivasti potkua ja lempeää makeutta, ja kaiken kruunaa raikas lime ja kevätsipuli. Mä tykkään tästä just siksi, että makumaailma on vähän erilainen kuin perinteisissä keitoissa, mutta silti helppo tehdä. Kookosmaito, maapähkinävoi, kanafondi ja chilinen valkosipuli tuo syvyyttä – ja nuudelit tekee tästä sellaisen, että maha kiittää.

Keittoon sopii loistavasti myös broileri. Paista broilerinpalat erikseen, mausta suolalla, pippurilla ja currylla ja lisää lopuksi keittoon.

  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 3 porkkanaa, ohuiksi suikaleiksi tai viipaleiksi
  • 100 g herkkusieniä, viipaloituna
  • 1 l vettä
  • 3 rkl Bong Touch of Taste -kanafondia
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1–1,5 rkl ruskeaa sokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1–2 rkl tuoretta
  • limemehua (maun mukaan)
  • (Suolaa) ja pippuria maun mukaan
  • 150 g ramen- tai riisinuudeleita
  • 2 dl babypinaattia

Lisäksi:

Vinkki: Keittoon sopii loistavasti myös broileri. Paista broilerinpalat erikseen, mausta suolalla, pippurilla ja currylla ja lisää lopuksi keittoon.

  1. Kuumenna öljy suuressa kattilassa keskilämmöllä.
  2. Lisää sipuli ja paista noin 2 minuuttia, kunnes se pehmenee.
  3. Lisää valkosipuli, curryjauhe, porkkanat ja herkkusienet. Paista vielä 3 minuuttia, kunnes sienet pehmenevät ja porkkanat alkavat kypsyä.
  4. Kaada joukkoon vesi, kookosmaito ja kanafondi.
  5. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  6. Lisää maapähkinävoi, ruskea sokeri ja soijakastike.
  7. Purista joukkoon limemehu ja maista – säädä suolalla, pippurilla tai lisää kanafondia tarpeen mukaan.
  8. Lisää pinaatti ja valmiiksi keitetyt nuudelit.
  9. Annostele keitto kulhoihin ja viimeistele kevätsipulilla sekä valkosipuli-chiliöljyllä.

Seuraa somessa!