Kun olet kerran tehnyt granolaa itse, niin et varmasti enää sen jälkeen halua ostaa sitä. Sillä kotona valmistettu granola on super hyvää, terveellistä ja helppotekoista. Tämä granolaresepti on niin hyvää, että sitä sitä tekisi mieli napostella sellaisenaan. Voit toki laittaa sitä myös esim. jugurtin tai rahkan joukkoon :)
Granolassa on käytetty kaurahiutaleita, pähkinöitä, kurpitsansiemeniä ja kookosöljyä. Raaka-aineita voi helposti vaihdella käyttämällä eri pähkinöitä, siemeniä,kuivattuja marjoja tai hedelmiä.
Tämä granolaresepti on makeutettu luonnollisesti vaahterasiirappilla. Kannattaa kokeilla ja lisätä makeutta oman mieltymyksensä mukaan.
Tästä ohjeesta riittää moneksi kertaa syötävää. Granola säilyy ilmatiiviissä astiassa ainakin pari viikkoa.
Kurkkaa nämäkin granola ohjeet:
Appelsiinilla-maustettu-granola
Banaanigranola
2-x-granolajauhe
Herkullinen granola, jogurttia ja marjoja
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Herätys4
servings30
minutes40
minutesAinekset:
5 dl (gluteiinittomia) kaurahiutaleita
3 dl pähkinöitä (käytin tähän pähkinäsekoitusta, jossa hasselpähkinää, saksanpähkinää, cashewpähkinöitä ja kuorittuja manteleita)
0,5-1 dl kurpitsansiemeniä
5 rkl kookosöljyä (n. 0,5 dl)
2-5 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa oman maun mukaan
1/2-1 tl vanilijauutetta
1/2 tl maldon suolaa, jos käytät tavallista suolaa laita vain ripaus
Valmistus ohjeet:
- Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet. Lisää vaahterasiirappi, sulatettu kookosöljy ja mausteet. Älä unohda suolaa! Sekoita hyvin.
- Levitä seos uunipannulle leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paahda 175 asteessa 20-30 minuuttia. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan, mutta silti granolan pitää olla paahtunutta.
- Anna jäähtyä ja sekoita irtonaiseksi tai jätä sattumia.
- Tarjoa granola esimerkiksi jogurtin, rahkan tai jäätelön kanssa. Lisää marjoja tai hedelmiä joukkoon. Säilytä kannellisessa lasipurkissa.