Kasvis-perunakulho tzatzikilla_2

Kasvis-perunakulho tzatzikilla

Mä en voi olla hehkuttamatta tätä kasvis-perunakulhoa tzatzikilla! Eilen kauppareissulla löysin tuoretta romanesco kaalia ja nappasin mukaan myös edullisia avomaankurkkuja. Niistä inspiroituneena päätinvalmistaa tällästä ihanaa kulhoruokaa. Mukaan heitin vielä valkoisia papuja, mutta kikherneet tai linssit toimisivat tässä yhtä hyvin. Tämä ruoka on oikea arjen pelastus – superhelppo ja täynnä makua!

Tämä resepti on siitä loistava, että voit muokata sitä oman maun mukaan ja käyttää juuri niitä kasviksia, mitä sattuu kaapissa olemaan. Tzatziki tuo ihanaa raikkautta ja makua, ja se on niin nopea tehdä tai voihan sen ostaa valmiinakin kaupasta. Koko annos on täynnä terveellisiä ainesosia, ja mikä parasta, se valmistuu melko helposti.

Kasvis-perunakulho tzatzikilla

Vinkki: Jos kaipaat lisää proteiinia, tämän ruuan kaveriksi sopivat loistavasti esimerkiksi jauhelihapihvit.

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.  Tai airfryer 180 asteeseen.

2. Paistaminen:
– Levitä perunat, parsakaalinkukinnot ja pavut leivinpaperilla vuoratulle pellille.
– Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
– Sekoita kaikki hyvin, jotta ainekset maustuvat tasaisesti.
– Paista esilämmitetyssä uunissa 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat valmiit.

3. Valmista salaatti

4. Tzatzikin valmistus:
– Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois.
– Yhdistä kulhossa jogurtti, raastettu kurkku, hienonnettu tilli, valkosipuli, sitruunamehu sekä suola ja pippuri.

5. Lopuksi:
– Laita kulhoon ensin perunat ja kasvikset, salaatti viereen ja lopuksi pari lusikallista tzatzikia. Nauti!