Kasvisgulassi on herkullista paprikoista ja vihanneksista tehtyä keittoa. Olen lisännyt tähän keittoon papusekoitusta, mutta ne voisi hyvin korvata esim. Quornilla tai härkissuikaleilla. Keiton voi viimeistellä jogurttinokareella, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä. Tuore kauraleipä keiton kaveriksi niin maistuu varmasti.
Kurkkaa täältä lisää herkullisia keitto reseptejä:
https://hyvaahuomenta.fi/paahdettu-tomaatti-paprikakeitto/
https://hyvaahuomenta.fi/paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto/
https://hyvaahuomenta.fi/kookos-inkivaari-tomaattikeitto/
https://hyvaahuomenta.fi/herkullinen-kasviskeitto/
https://hyvaahuomenta.fi/meksikolainen-keitto/
Kasvisgulassi
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Keitot6
servings15
minutes30
minutesAinekset:
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 punaista paprikaa
4 porkkanaa
4 perunaa
1,5-2 rkl paprikajauhetta
reilu 1/2 rkl kuivattua timjamia
mustapippuria
3 laakerinlehteä
1 tlk tomaattimurskaa
2 kasvisliemikuutiota
1-1,5 l vettä
suolaa
1-2 tl ruskeaa sokeria
1-2 tlk papusekoitusta (230g papuja)
koristeeksi persiljaa
(jogurttia keiton päälle tarjoiluvaiheessa)
Valmistus ohjeet:
- Pilko sipulit, kuutioi paprikat, porkkanat ja perunat.
Kuumenna öljyä isossa pannussa. Laita pannulle sipulit, valkosipulit sekä paprikamauste. Kuulota pari minuuttia. Lisää pannulle 3 rkl vettä ja lisää sekaan porkkanat, paprikat, sekä timjami, suola ja mustapippuri. Paista parin minuutin ajan. - Kaada vihannekset kattilaan. Lisää vesi, tomaattimurska, kasvisliemikuutiot, perunat, laakerinlehdet ja sokeri.
Laita kansi päälle ja anna keiton hautua reilu 30 minuuttia tai kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä. Maistele ja lisää joukkoon tarvittaessa lisää mausteita. - Kun keitto on valmis, kaada joukkoon pavut ja lämmitä.
Voi lusikoida jogurttinokareen keiton päälle. Koristele kasvisgulassi persiljalla. Nauti!
Notes
- Voit korvata pavut esim. Quornilla tai härkissuikaleilla.