Kesän grillailuihin kuuluu ehdottomasti kasvisvartaat. Niitä on mukava tehdä ja laittaa kesäpöytään tarjolle. Kasvisvartaiden päälle sopii balsamico mutta loistavasti niiden ja uusien perunoiden kanssa sopii jugurttikastike. Näihin vartaisiin olen käyttänyt paprikoita, punasipulia, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä. Vartaisiin voi laittaa lisäksi myös esim. maissia.
Kasvisvartaat (4 varrasta)
- 2 punasipulia
- kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen tai oranssi paprika
- herkkusieniä
- oliiviöljyä
Yrttiöljy
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- n. 2 rkl lehtipersiljaa silputtuna tai jotain muuta tuoretta yrttiä
- suolaa ja pippuria
- yrttitarhan sekoitus maustetta
- 1/2 tl hunajaa
Jugurttikastike:
- 170 g kreikkalasta jugurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl sweet chili saucea
- 1 rkl tai enemmän silputtua lehtipersiljaa tai jotain muuta tuoretta yrttiä
- Pieni kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Kokoa vartaat laittamalla vuoronperään erilaiset kasvikset, niin että punasipulit tulevat molempiin päihin.
- Valmista yrttiöljy sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Sivele vartaat yrttiöljyllä.
- Grillaa vartaita käännellen, kunnes kasvikset ovat saaneet väriä ja ne ovat hiukan pehmenneet.
- Sekoita jugurttikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kasvisvartaiden kanssa.
Täältä löydät grillattujen kasvisten ja tofun ohjeen
https://hyvaahuomenta.fi/grillattua-tofua-ja-kasviksia/
Maukas kermaviilikastike sopii myös grilliruokien seuraksi https://hyvaahuomenta.fi/maukas-kermaviilikastike/