Kukapa voisi vastustaa rapeaa ja herkullista siemennäkkäriä. En minä ainakaa :) Helppoakin näkkäri teko on, sekoitellaan ainekset keskenään, kaulitaan pellille ja paistetaan rapeaksi. Tämän näkkärin erikoisuus on palsternakka, porkkana ja ripaus timjamia, jotka antavat ihanaa makua näkkäriin.
Tämän reseptin kehittelin 2020 Teemasuomalaisen marraskuun ruokaliitteeseen.
Kokeile myös tätä näkkäri reseptiä
https://hyvaahuomenta.fi/rukiinen-juuresnakkari/
https://hyvaahuomenta.fi/koukuttava-siemennakkari/
Kaurainen juuressiemennäkkäri
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Suolainen leivonta1
pellillinen10
minutes40
minutesAinekset:
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 rkl chiansiemeniä
3 dl kaurajauhoja
ripaus timjamia
2 1/2 dl palsternakkaraastetta
1 dl porkkanaraastetta
0,5 tl maldon suolaa
1 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä
Päälle: Maldon merisuolahiutaleita
Valmistus ohjeet:
- Sekoita kulhossa kuivat aineet yhteen.
- Raasta palsternakka ja porkkana hienoksi raasteeksi ja lisää kuivien aineiden joukkoon.
- Lisää kuuma vesi ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle siten, että laitat toisen leivinpaperin taikinan päälle ja kaulitset taikinan tasaiseksi levyksi. Ripottele pinnalle Madon suolaa.
- Paista näkkäriä 150-asteessa kiertoilmauunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkkaile, ettei näkkäri pääse palamaan.
- Syö kaurainen juuressiemennäkkäri sellaisenaan tai levitä päälle esim. muussattua avoadoa tai hummusta.
Notes
- Voit laittaa enemmän porkkanaraastetta ja vähemmän palsternakkaraastetta, mutta yhteensä 3,5dl.