Kesäkurpitsaa pinjansiementen, mintun ja balsamietikan kera. Loistava lisäkeruoka joka valmistuu helposti uunissa. Tällä kertaa omat kesäkurpitsat unohtuivat liian pitkäsi aikaa uuniin. On mukavaa ettei kurpitsat menettäisi rakennettaan, mutta hyvältä maistui näinkin.
Ohje on otettu kirjasta *Värikästä vegeä. Täältä pääset myös tutustumaan muihin suosikki keittokirjoihini Keittokirjoista-oppia-ja-inspiraatiota
4
servings10
minutes20
minutesAinekset:
1 kg kesäkurpitsoita (4 pientä)
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1/4 tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
- Kastike
1,5 rkl balsamietikkaa
2-3 rkl paahdettuja injansiemeniä
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl Maldon merisuolahiutaleita
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl hienonnettua minttua
Valmistus ohjeet:
- Viipaloi kesäkurpitsat neljään osaan ja puolita suikaleet. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita isossa kulhossa kesäkurpitsat, suola. öljy, pippuri ja valkosipuli.
- Siirrä kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa, kunnes kurpitsat ovat saaneet väriä ja ovat hiukan pehmenneet. Seuraa etteivät menetä rakennettaan.
- Valmista kastike: Sekoita keskenään hienonnettu minttu, paahdetut pinjansiemenet, balsamietikka, öljy, suola sitruunamehu ja valkosipuli, Maistele ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.
- Siirrä kurpitsat vadille ja valuta päälle kastike. Tarjoile tuoreen leivän kanssa tai lisäkketuokana.