Herkulliseen kevätsalaattiin käytetään tuoretta parsaa, kirsikkatomaatteja, fetaa ja paahdettuja saksanpähkinöitä. Päälle pirskotellaan kevyempää balsamico kastiketta. Suosittelen, salaatissa on ihania tekstuureja ja maistuu raikkaalle.
Suosin ja käytän oikeastaan melkein aina Arlan Apetina 8% keveympää fetaa. Sen koostumus ja maku on todella hyvä ja fetasta on helppo murustella paloja.
Kevyt Balsamico-kastikeesta riittää useamapaan kertaan. Voit pienentää pienentää aineiden määriä jos haluat tehdä salaatinkastikkeen vain tälle salaatille. Kastike säilyy viikon verran jääkaapissa. Kastike on muistettava ravistaa ennen käyttöä.
Kevätsalaatti parsasta ja fetasta
- 1 nippu tuoretta parsaa höylättynä lastuiksi
- 1 pkt makeita kirsikkatomaatteja politettuna
- 1/2-1 dl saksanpähkinöitä, pienittynä ja paahdettuna
- 1/2 pkt Kevyt fetaa (Apetina 8%) murustettuna
Kevyempi Balsamico-salaattikastike
- 1/2 dl Balsamico viinietikkaa
- 2 rkl Ekstra neitsyt-oliiviöljyä
- 2 rkl vettä
- 1 rkl hunajaa (voi laittaa makeutusainettakin)
- 1 rk. Dijon sinappi hunajaa
- Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
- (1 tl Chia-siemeniä) tulee hiukan paksumpi koostumus
- Paahda saksanpähkinä murut kuumalla kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan.
- Napsauta parsojen puiseva tyvi pois ja kuori parsat ( jos ovat paksuja ja paksukuorisia). Höylää parsat lastuiksi käyttäen kuorimaveistä tai juustohöylää.
- Puolita tomaatit. Laita salaatin aineet sekaisin. Ripottele saksanpähkinät ja murusteltu feta salaatin pinnalle.
- Tee kastike, mittaa ainekset sauvasekottimen kulhoon tai pieneen lasipurkkiin (Bona purkit ovat hyviä siihen). Sekoita tasaiseksi.