Kevyempi pestokastike valmistetaan avokadosta, basilikan lehdistä, valkosipulista, sitruunan mehusta, parmesaanijuustosta ja pinjan siemenistä. Pesto on todella helppo valmistaa itse. Kannattaa kokeilla. Pestokastiketta voi käyttää vaikkapa pasta-annoksissa tai sandwichin sisällä. Sitä voi lisätä melkein minne vaan. Isoa annosta ei kannata kerralla valmistaa, sillä pesto ei säily montaa päivää jääkaapissa.
Suosittelen kokeilemaan tätä herkullista Munakoiso, mozzarella & pesto sandwich reseptiä.
Kevyempi pestokastike
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipitDifficulty: HelppoServings
4-6
servingsPrep time
10
minutesAinekset:
1 pieni avokado
1/2-1 tuore basilika nippu
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl sitruunamehua
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl raastettua parmesania
n. 3 rkl vettä
ripaus Maldon merisuolaa
Valmistus ohjeet:
- Laita kaikki aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää vettä sen mukaan kuinka paksua pestosta haluat.
- Säilytä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Pesto säilyy muutaman päivän.