Coleslaw yksi niitä salaatteja joita tekee aina silloin tällöin mieli. Salaattihan on loistava lisäke kesäisille grilliruuille, burgerien lisäkkeenä, tortillojen välissä tai ihan vain kasvislisäkkeenä. Kevyempi versio coleslawista syntyy vaihtamalla majoneesi jogurttiin.
Kevyt coleslaw
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: HelppoServings
6
servingsPrep time
20
minutesAinekset:
n. 600 g valkokaalia (tai 1/2 puna- ja 1/2 valkokaalia)
3 porkkanaa
n. 1 dl reilu kevätsipulia (tai ruohosipulia)
- Jogurttikastike
300 g kreikkalaista jogurttia
2 rkl sitruunamehua
3 rkl omenaviinietikkaa
1,5-2 rkl hunajaa
2 tl sinappia
suolaa
mustapippuria
(1 punainen chili)
koristeluun lehtipersiljaa
Valmistus ohjeet:
- Suikaloi kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi madoliinilla tai juustohöylällä. Kuori ja suikaloi tai raasta porkkanat. Hienonna kevätsipuli.
- Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet. Säädä makua itselle sopivaksi joko lisäämällä happoa tai makeutta. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 min ajan. Salaatti on parhaimmillaan seuraavana päivänä.