Kevyttä, hyvää, raikasta ja makeaa, sitä on frozen yogurt eli jäädytetty jugurtti. Jääjugurtin valmistaminen on todella helppoa.
Olen valmistanut jääjugurttia vähärasvaisella että rasvaisemmalla kreikkalaisella jugurtilla. Rasvaisemmasta jugurtista tulee kermaisempaa. Olen myös tehnyt frozen jugurttia jäätelökoneella sekä ilman. Jos jäätelökonetta ei ole, ei siis ongelmaa, lopputulos lähes sama tekeekö sitten jäätelökoneella vai ilman.
Miten tehdä jääjugurttia (4 annosta)
Tarvitset:
- 3 dl kreikkalaista jugurttia
- 500 g marjoja tai hedelmiä jäisinä
- 1 tl vanilijauutetta (tai vanilijasokeria)
- 2 rkl hunajaa tai steviaa
- (1 rkl sitruunamehua)
- Jos käytät tuoreita marjoja tai hedelmiä, pieni ne ja laita pakastimeen kunnes ovat kunnolla jäätyneet.
- Sekoita keskenään kaikki yogurtin ainekset esim. sauvasekottimella. Maistele seosta ja lisää tarvittaessa makeutta.
- Kaada seos jäätelökoneeseen. Anna koneen käydä n. 30 min.Voit tarjoilla jääjugurtin heti pehmeämpänä tai voit siirtää sen kannellisessa asiassa pakastimeen 1-3 h ajaksi.
- Jos valmistat jääjugurtin ilman jäätelökonetta, ohita vaihe 3 ja laita seos pakkaseen parin tunnin ajaksi. Voit sekoittaa massaa 2 – 3 kertaa jäädyttämisen aikana, jotta rakenne kuohkeutuu. Voit myös nauttia jugurtin ilman pakastamista.
- Nauti jugurtti sellaisenaan tai laita jugurtin päälle tuoreita marjoja, pähkinöitä tai rouhittua raakasuklaata.