Herkullinen, edullinen ja niin helppo valmistaa – Kookosmaito-papukastike . Pataan voi käyttää mitä tahansa papuja, kikherneitä, linssejä tai keltaisia herneitä. Pata tarjoillaan nuudelien tai riisin kanssa. Pataan voi lisätä mukaan myös esim. tofua tai paneer juustoa.
Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”
Ohje on kirjasta – Hanna Olvenmark -Annos eurolla. Ohjetta olen hiukan muuttanut alkuperäisestä. Kirjaa kannattaa muutenkin selailla, sillä siitä löytyy todella herkullisia ja edullisia reseptejä. Kirjasta löytyy paljon muitakin ihania ohjeita.
Kookosmaito-papupata
Course: LounaatDifficulty: Helppo4
servings10
minutes20
minutesAinekset:
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl curryä
1 rkl öljyä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 kasvisliemikuutio
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
300 g pakastettua hienonnettua pinaattia
1-2 tlk papuja/kikherneitä/keltaisia herneitä
3 rkl mangochutneytä
ripaus chiliä
- Lisäksi
nuudeleita tai riisiä
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja pilko sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuulota sipuleita öljyn ja curryn kanssa paistinpannulla.
- Kaada joukkoon kookosmaito ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Anna hautua 5 min.
- Lisää tomaattimurska ja pakastepinaatti. Anna hautua hiljalleen.
- Lisää kastikkeen joukkon pavut, mangochutney ja chilimauste muutama minuutti ennen tarjoilua. Mausta lisää tarvittaessa suolalla.
- Tarjoile nuudeleiden tai riisin kanssa.