Kreikkalainen kanavuoka on yksi lempi uuniruokani. Raikaat kreikan maut tuovat lomamatkat mieleen. Fetaa ja oliiveja, sitruunaa ja valkosipulia, ihan mielettömän hyvää. Ruoka valmistetaan yhdessä astiassa ja valmistuu uunissa reilussa parissakymmenessä minuutissa. Tämä kanavuoka maistuu joko riisin tai perunamuusin kanssa. Jugurttia ehdottomasti tarjolle mukaan annokseen.
Jos pidät tästä ruuasta, voisit pitää tästäkin broileriruuasta: Broilerinrintaa ja uunikasviksia
4
servings10
minutes25
minutesAinekset:
500-600 g broilerin fileitä isoina kuutioina
1 iso tai 2 pientä paprikaa
1 iso punasipuli
1 dl kalamata oliiveja
100-150 g murenevaa fetajuustoa
- Marinadi
1,5-2 rkl öljyä
3 rkl sitruunamehua
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
¾ tl suolaa
1/8 tl pippuria
1 rkl oreganoa
- Lisäksi
kreikkalaista jogurttia
- Päälle/ koristeeksi
tuoretta basilikaa
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 200° C:seen.
- Tee marinadi sekoittamalla pienessä kulhossa kaikki ainekset sekaisin.
- Paloittele paprika ja sipuli reiluiksi paloiksi. Laita kasvikset uunivuokaan ja kaada sekaan 1/3 osa marinadista.
- Palottele rintafileet isoiksi paloiksi. Kaada 2/3 osa marinadista rintafileiden joukkoon. Sekoita hyvin ja asettele kasvisten ympärille.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Voit lisätä oliivit ja murennetun fetan paiston puolivälissä tai paiston jälkeen. Voit myös lisätä uunin lämpötilaa, jos tuntuu etteivät kanat ja kasvikset saa väriä pintaan.
- Ripottele päälle silputtua tuoretta basilikaa.