Onko grillikausi jo avattu? Tässä on yksi mainio vaihtoehto grillattavaksi – kreikkalaiset kanavartaat. Tarjoillaan värikkäiden kasvisten, paahdetun leivän ja raikkaan tsatsikin kanssa. Kanavartaita voi hyvin valmistaa vaikka ympärivuoden, sillä valmistaminen onnistuu uunissakin, lopputulos on herkullinen niinkin.
Kaupallinen yhteistyö Meroso Foods – Realemon
Kanavartaiden marinadiin lisäsin makua ja happamuutta ReaLemonin sitruunamehulla. Käytin sitä myös tsatsikissa. ReaLemon sitruunamehulla on samat ominaisuudet ja käyttökelpoisuus kuin vastapuristetulla sitruunamehulla. 2 teelusikallista RealLemonia vastaa 1 sitruunan mehua. Säilyy avaamattomana 12 kk ja avattuna 2 kk viileässä. Annostelua helpottava tippalukko, Ei hävikkiä. Aina tuore mehu. Näitä on hyvä aina olla jääkaapissa! Saatavilla K-ketjun kaupoista.
Kreikkalaiset kanavartaat & tsatsiki
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo3
servings15
minutes15
minutes2-24
hoursAinekset:
450 g broilerin filettä
- Kasvikset
1 pieni kesäkurpitsa
1 punainen paprika (ja 1 keltainen paprika)
1 punasipuli
- Marinadi
3 rkl öljyä
2 rkl punaviinietikkaa
4 tl Realemon sitruunatäysmehua (vastaa 2 sitruunan mehua)
2 tl hunajaa
2 tl valkosipulijauhetta
reilu 1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
1 tl paprikamaustetta
rouhittua mustapippuria
- Tsatsiki
200 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1 pieni kurkku
(1 valkosipulinkynsi)
1 tl Realemon sitruunatäysmehua
(1 rkl tuoretta ruohosipulia)
suolaa ja mustapippuria
- Lisäksi
Vaaleaa täysjyväleipää, valkosipulia, öljyä
Valmistus ohjeet:
- Palottele broileri. Pieni kasvikset vartaisiin sopiviksi paloiksi.
- Tee marinadi sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
- Laita broileripalat pussiin ja kaada puolet marinadista sinne. Puristele pussia, jotta marinadi sekoittuu hyvin. Laita jääkaappiin. Anna marinoitua mieluiten seuraavaan päivään, vähintään parin tunnin ajan.
- Laita kasvikset kannelliseen kulhoon ja kaada toinen osa marinadista kasvisten joukkoon. Laita jääkaappiin marinoitumaan.
- Tsatsiki
- Huuhtele kurkku ja raasta se karkealla terällä. Laita kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suolaa. Valuta n. 30 minuuttia ja lopuksi paina kurkusta lusikan avulla ylimääräinen neste pois. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, jogurtti (sekä murskattu valkosipuli). Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja suolalla. Anna tsatsikin vetäytyä vähintään tunti, mutta mielellään useampikin tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Grillaa vartaita n. 10-15 minuuttia. Voit valmistaa vartaat myös uunissa 200 asteessa.
- Laita grilliin paahtumaan leivät joihin on voideltu oivariiniin murskattu valkosipuli ja hienonnettu persilja.
- Tarjoile vartaat ja leivät tsatsikin kera. Nauti!