Kukkakaaliwingsit ovat ehdottomasti yksi kasvis suosikkireseptejäni. Nämä herkulliset kukkakaalipalat ovat täydellinen vaihtoehto perinteisille wingsseille, olitpa sitten kasvisruokailija tai haluat vain kokeilla jotain uutta.
Valmistaminen on yksinkertaista. Ensin kukkakaali pilkotaan sopiviksi paloiksi ja dipataan mausteiseen taikinaan. Voit valita mausteet oman makusi mukaan – itse suosin esimerkiksi paprikajauhetta, valkosipulijauhetta ja hieman savuisuutta. Sitten kukkakaalipalat siirretään airfryeriin tai uunipellille ja paistetaan kunnes ne saavat kauniin kullanruskean pinnan ja rapeuden.
Lopputulos on uskomattoman herkullinen! Kukkakaaliwingsit ovat ulkopuolelta ihanan rapsakoita ja sisältä pehmeitä. Voit nauttia niitä sellaisenaan tai tarjoilla mukana erilaisia kastikkeita tai dippejä. Itse suosittelen valkosipuli- tai hunajasinappikastiketta – ne tuovat mukavaa kontrastia kukkakaalin mausteiseen makumaailmaan.
Kukkakaaliwingsit ovat täydellinen ruokalaji, kun haluat hemmotella itseäsi herkullisella ja samalla terveellisellä tavalla. Kokeile reseptiä ja kerro, mitä mieltä olet!
Kukkakaaliwingsit
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo6
servings10
minutes15
minutesAinekset:
1 kukkakaali
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittoman version voi tehdä käyttämällä esimerkiksi kikhernejauhoja)
1 dl pankojauhoja
2 tl (savu)paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 dl maitoa (voit käyttää tavallista maitoa tai vaihtoehtoisesti kasvipohjaista maitoa, kuten kauramaitoa)
loraus hunajaa
loraus schirachaa
2 rkl oliiviöljyä tai voita
Koristeeksi: tuoretta korianteria tai kevätsipulia hienonnettuna
Valmistus ohjeet:
- Irrottele kukkakaali nupuiksi.
- Yhdistä jauhot, paprikajauhe, valkosipulijauhe, suola ja mustapippuri kulhossa.
Upota kukkakaalin palat maitoon, johon on sekoitettu hunajaa ja schiracha) ja pyörittele sitten jauhoseoksessa, jotta ne peittyvät tasaisesti. - Asetele kukkakaalin palat airfryerin koriin yhdessä kerroksessa, jättäen hieman tilaa niiden ympärille. Suihkuta kukkakaalien päälle sulatettua voita tai oliiviöljyä niin, että ne kastuvat.
- Kypsennä airfryerissa 180-190 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Käännä paloja puolivälissä kypsennyksen aikana. Koristele tuoreella korianterilla tai kevätsipulilla. Nauti heti!