Lehtikaalisalaatti on hurjan hyvää. En liiemmin pidä paahdetusta lehtikaalista, mutta lehtikaali sopii ihanasti smoothieen ja kylmiin salaatteihin. Kun lehtikaalin silppuaa pieneksi, maustaa sen sitruunamehulla ja suolalla ja sitten rutistelee salaattia hetken, on lehtikaali pehmennyt ja saanut täysin uuden maukkaamman maun. Kun salaatinkastikkeen antaa imeytyä salaattiin vähintään puoli tuntia, sen maku vain paranee. Parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.
Lehtikaalisalaatti
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo4
servings30
minutesAinekset:
200 g lehtikaalia
2 rkl sitruunamehua
1/4-1/2 tl Maldon merisuola hiutaleita
2-3 porkkanaa
1 pieni punasipuli
1 omena (esim pink lady tai Ida red)
n. 1 dl saksanpähkinöitä (tai paahdettuja auringonkukan siemeniä)
- Sitruuna vinegrette
2 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
1,5 tl Dijon hunaja sinappia
n. 1,5 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Valmistus ohjeet:
- Poista lehtikaalin lehdistä kovat lehtiruodit. Huuhtele lehtikaalit ja poista niistä ylimääräinen vesi salaattilingossa.
- Pilko lehtikaali pieneksi silpuksi ja laita ne isoon kulhoon. Lisää lehtikaalin sekaan sitruunamehu sekä suola. Puristele/rutistele kädelläsi lehtikaalia parin minuutin ajan, jotta mehu ja suola imeytyy siihen. Lehtikaalin rakenne alkaa pehmentymään ja muuttumaan maukkaammaksi. Se myös painuu kasaan. Huomaat kyllä eron.
- Suikaloi omena ja punasipuli hienoiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat tai vuole porkkanasta kuorimaveitsellä lastuja.
- Valmista kastike sekoittamalla esim. pienessä Bona purkissa kaikki ainekset sekaisin, Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Sekoita kastike salaatin joukkoon. Lisää murustetut saksanpähkinät salaatin päälle tai joukkoon. Anna kastikkeen imeytyä salaattiin mielellään vähintään 30 minuuttia.
- Nauti ja tarjoile lisäkkeenä.
Notes
- Salaatin voi hyvin tehdä vaikka edellisenä päivänä, sillä se maku vain paranee.