Yksi kesän ”must to do” ruokia on kanttarellikastike. Jokaisella on kenties oma twistinsä kanttarellikastikkeisiin, mutta varmasti kaikki siihen laittavat ainakin kermaa. Mun maukas kanttarellikastike valmistetaan 10 % kermasta ja twistinä kastikkeeseen lisätään loraus kahvia. Kuulin tästä kahvin laittamisesta kastikkeeseen ystävältäni joka oli siitä kuullut tai lukenut jostain. Tässä siis minun kanttarellikastikeeni ohje, maukas ja kevyempi sellainen. Me söimme kastiketta savustetun lohen, uusien perunoiden ja salaatin kanssa. Eikun kanttarellimetsään :)
Maukas kanttarellikastike
- 1 litra kanttarelleja
- 4 dl 10% ruokakermaa
- 1 sipuli
- suolaa
- mustapippuria
- 1-2 rkl vahvaa kahvia
- 1 rkl öljyä
- (vettä voi lisätä jos haluaa ohentaa kastiketta)
- Puhdista ja pilko sienet.
- Laita sienet kuivalle paistinpannulle ja paista niistä hetki, että ylimääräinen neste haihtuu pois.
- Lisää öljyä ja lisää sienien sekaan silputtu sipuli. Jatka paistamista kunnes sipuli on pehmeää.
- Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen vartin verran.
- Mausta suolalla, pippurilla ja kahvitilkalla.
- Tarjoile kastike lisukkeena esim savustetun lohen, uusien perunoiden ja salaatin kanssa.
Jos kaipaat ohjetta lohelle, niin täältä löytyy:
https://hyvaahuomenta.fi/2-x-lohifile-grillissa-tai-uunissa/