Meksikolainen keitto on niitä maukkaita keittoja joita syksyn ja talven tullen on ihana syödä kun ilmat viilenee. Jokainen voi maustaa keiton niin tuliseksi kuin makunystyrät kestävät. Keiton päälle pirskotellaan limen mehua ja lusikoidaan jogurttinokare. Paahdettu täysjyväleipä sopii keiton kaveriksi.
Meksikolainen keitto
- 1 punainen paprika
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl paprikamaustetta
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- 2 pientä kesäkurpitsaa
- 2 dl pakaste tai säilykemaissia
- 2 tlk tomaattimurskaa
- 5-8 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- chilimaustetta tai cayennepippuria
- 2 tl yrttitarhan maustesekoitusta
- 1 rkl ruskeaa sokeria
- 1 rkl oreganoa
- 1 tlk mustapapuja
- Tarjoiluun:
tuoretta korianteria, limen lohkoja ja kreikkalaista jogurttia
- Kuulota sipuli, paprika, paprikamauste ja mustapippuri.
- Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutiot, kuutioitu kesäkurpitsa, maissit, sokeri ja kaikki loput mausteet.
- Keittele sen aikaa kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet. Lisää mustapavut ja kuumenna.
- Tarjoile keitto jogurttinokareen kanssa ja puristele halutessasi limen mehua annokseen mukaan.
- Minä paahdoin pannulla ruis- ja kauraleipämuruja, maistuivat hyvälle, mutta pehmenivät samantien.
Kurkkaa täältä lisää makoisia keitto reseptejä:
https://hyvaahuomenta.fi/paahdettu-tomaatti-paprikakeitto/
https://hyvaahuomenta.fi/paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto/
https://hyvaahuomenta.fi/kookos-inkivaari-tomaattikeitto/
https://hyvaahuomenta.fi/herkullinen-kasviskeitto/