Kulhoruoat ovat ihan parhaita, eikö? Ne ovat kuin pientä juhlaa, missä jokainen pääsee loihtimaan juuri sellaisen annoksen kuin itse haluaa. Se on sellainen rento tapa syödä, missä kaikki voivat silputa, sekoitella ja koota omat kulhonsa täynnä niitä makuja, joita eniten himoitsee.
Aloitin pilkkomalla ja maustamalla kasvikset ja kanat ja sitten vain uuniin. Siinä ne mukavasti kypsyvät, kun samalla voi rauhassa preppailla loput tarpeet. Uunissa paistaminen tuo esiin makujen parhaat puolet, mutta jos fiilis sanoo toisin, heität vain ainekset paistinpannulle.
Miten voit oikaista reseptiä:
Joskus sitä ei vain jaksa tai halua nähdä vaivaa kastikkeiden kanssa, ja sekin on ihan ok. Voit ihan hyvin skipata ne kokonaan ja vain mössätä avokadot ja lusikoida kastikkeeksi ranskankermaa. Riisin tai quinoan voi myös preppailla valmiiksi vaikka edellisenä päivänä, ja sitten vain pikaisesti pyöräyttää pannulla ennen tarjoilua. Tämä tuo lisää makua ja särmää kokonaisuuteen. Kanojen maustamiseen voit käyttää myös valmista meksikolaista taco-tortillamaustetta, jos ei jaksa mausteiden kanssa kikkailla.
Tämän reseptin kanssa voit siis vetää ihan rennosti ja tehdä juuri sellaisen setin kuin itse haluat. Se on just se juttu kulhoruokien kanssa – voit sekoitella, kokeilla ja ennen kaikkea nauttia prosessista ja lopputuloksesta. Kutsu kaverit mukaan tai tee ihan vain itsellesi, mutta pidä homma leppoisana. Tämä meksikolainen kulho on täydellinen syy kaivaa esille ne värikkäät kulhot ja täyttää ne kaikella hyvällä, mitä keittiöstäsi löytyy.
Meksikon makuja löydät lisää täältä: helppo-meksikonpata, meksikolainen-keitto meksikolainen-tostada, Meksikolainen-tortillapizza, Quesadilla-munalla-ja-papusalsalla, meksikolainen-salaatti
Meksikolainen kulho
Recipe by AvokadoajaSitruunaaCourse: Lounaat4
servings30
minutes25
minutesAinekset:
- Riisi
200 g riisiä tai quinoaa
(tuoretta korianteria)
(limen mehua)
- Paahdetut kasvikset
2 paprikaa
1 punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
½ tl valkosipulijauhetta
suolaa ja mustapippuria
- Kana
500 g broilerin rintafilettä, suikaloituna
(tai maustamatonta tofua)1,5 rkl oliiviöljyä
2 rkl chipotle-kastiketta (Tabasco)
1 rkl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1,5 tl kuivattua oreganoa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- Avokado ranch-kastike
1 iso tai 2 pientä avokadoa
100 g kreikkalaista jogurttia
1 jalopeno (tai chili)
2 tl sitruunamehua
ruohosipulia
1 tl valkosipulijauhetta
suolaa ja mustapippuria
TAI- Avokado kastike
1 iso tai 2 pientä avokadoa
3 rkl jogurttia tai kermaviiliä
1 jalopeno (tai chili)
1 valkosipulinkynsi
limen mehua
tuoretta korianteria
suolaa ja mustapippuria- Nachot
(Täysjyvä) tortilloja
suolaa
oliiviöljyä- Lisäksi
paahdettuja kurpitsansiemeniä
salaattia, punakaalia
maissia
mustapapuja
tomaatteja kuutioituna tai
- Pico de callo
4 tomaattia
1 pieni sipuli
1 jalopeno
limen mehua
suolaa
tuoretta korianteria
Valmistus ohjeet:
- Kana
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suikaloi broilerin rintafileet. Laita kulhoon ja mausta. Levitä sitten leivinpaperin päälle pellille toiselle puolelle peltiä.
- Uuni kasvikset
- Leikkaa paprikat ja sipulit. Mausta ja levitä toiselle reunalle peltiä.
- Laita pelti uuniin n. 20-25 min ajaksi. Voi paahtaa lopussa kanat hetken grillivastuksen alla.
- Kastike
- Sillä aikaa kun kana ja kasvikset on uunissa. Valmista kastike soseuttamalla sekaisin esim. sauvasekottimella. Maista ja mausta lisää tarvittaessa.
- Riisi tai Quinoa
- Valmista riisi ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon silputtua korianteria ja limen mehua.
- Lisäkkeet
- Valmista lisäkkeet silppuamalla salaattia, paahtamalla kurpitsansiemeniä ja halutessasi paahtamalla pavut ja maissit.
- Kokoaminen
- Kokoa kulho lempiaineksistasi. Aloita riisillä tai quinoalla, lisää päälle kanaa, kasviksia, lisäkkeet ja kastike. Nauti!