Herkullinen granola eli itsetehty mysli paahdetaan rapeaksi uunissa. Granolassa on käytetty kaurahiutaleita, pähkinöitä, kookoslastuja, omenasosetta ja kuivattuja omenaviipaleita. Ohjeessa ei ole käytetty hirveästi makeutta, jotta se pysyisi suhtkoht kevyenä, mutta kuitenkin paahtuessa muutuisi rapeaksi. Granola maistuu hyvälle esim. jogurtin tai maitorahkan kanssa.
Täältä löytyy lisää granola ohjeita:
Appelsiinilla-maustettu-granola
Banaanigranola
Itsetehty-granola
Omenagranola
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: HerätysDifficulty: Helppo1.5
l5
minutes30
minutesAinekset:
5 dl karahiutaleita
2-3 dl pähkinöitä (esim, 1 dl manteleita ja 2 dl pecan pähkinöitä)
1 dl kookoslastuja
2 rkl kookossokeria
½-1 tl kanelia
¼ tl suolaa
0,5 dl kookosöljyä (sulatettu ja jäähdytetty)
0,5 dl vaahterasiirappia tai hunajaa
(1 tl vanilijauutetta)
0,5 dl omanasosetta (esim. bonne omenasose)
1 pussi kuivattuja omenoita
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 175 asteeeseen.
- Sekoita kaurahiutaleet, pähkinät, kookoslastut, kookossokeri, kaneli ja suola sekaisin.
- Sekoita toisessa kipossa sulatettu kookosöljy, vaahterasiirappi, vanilijauute ja omenasose. Yhdistä molemmat seokset.
- Laita seos tasaisesti leivinpaperin pääälle pellille. anna paistua n.puolen tunnin ajan. Lopussa voit madaltaa uunin lämpötilaa jos näyttää, että seos ruskistuu liikaa.
- Anna granolan jäähtyä kunnolla. Sekoita kuivatut omenaviipaleet granolan joukkoon. Säilytä ilmatiiviissä astiassa.