Herkuttele pähkinäkuorrutetuilla leivillä. Leivät paistetaan pannulla kuten normaalit köyhät ritarit. Köyhät ritarit tarjoillaan tuoreiden marjojen kera. Tarjoile ritarit jälkiruokana tai nauti kahvin kera.
Käytin näihin ritareihin Salosen taalelileipää.
Pähkinäkuorrutetut köyhät ritarit marjoilla
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Makean nälkäänDifficulty: HelppoServings
4
servingsPrep time
15
minutesAinekset:
4 kpl vaaleaa leipää
1 kananmuna
1 dl maitoa
1/2 vanilijauutetta/sokeria
ripaus suolaa
hyppysellinen kanelia
pekaanipähkinöitä, hasselpähkinöitä tai manteleita.
(kookosöljyä) paistamiseen
tuoreita marjoja
(hunajaa päälle)
Koristeluun. Paahdettuja mantelilastuja
Valmistus ohjeet:
- Vatkaa (syvässä lautasessa) munan rakenne rikki. Lisää maito, vaniljasokeri ja suola.
- Laita murskatut pekaanipähkinät toiseen matalaan astiaan ja sekoita ripaus kanelia joukkoon.
- Kasta leipäpala kerrallaan munaseokseen molemmin puolin. Anna ylimääräisen nesteen valua pois ja kieritä sitten leivät molemmin puolin pähkinöissä. Paina pekaanipähkinät varovasti leivän molemmille puolille kiinni.
- Paista leipäviipaleet pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta.
- Tarjoile leivät tuoreiden marjojen kera ja korista paahdetuilla mantelilastuilla. Lorauta hunajaa jos kaipaat makeutta. Nauti seuraksi kuppi kahvia!