Tänään heitetään ilmoille yksi tosi mukava ja helppo resepti: Pinaatti-feta-kananmunapaprikat, ja nämä tehdään tietysti airfryerissa. Tämä on sellainen “nappaa kaapista mitä löytyy ja heitä airfryeriin” -tyyppinen resepti, joka on ihan täydellinen kiireisiin arki-iltoihin. Käytössä on ihanan raikasta pinaattia, suolaista fetajuustoa ja kananmunaa, jotka yhdessä luovat supermaukkaan yhdistelmän. Lisänä paprikat, sipuli ja valkosipuli – ja eikun maustamaan mustapippurilla, suolalla ja vaikka oreganolla tai basilikalla. Jos tykkäät tulisemmasta, heitä sekaan myös vähän chilihiutaleita. Ja sitten, kun kaikki on valmista, ripotellaan päälle vähän tuoretta basilikaa ihan vain siksi, että se näyttää kivalta. Ei sen kummempaa taikaa, vaan simppeliä, hyvää ja nopeaa ruokaa.
Pinaatti- feta- kananmuna paprikat airfryerissa
Recipe by AvokadoajaSitruunaaCourse: Lounaat, Väli- ja iltapalatDifficulty: Helppo4
servings10
minutes15
minutesAinekset:
3 kananmunaa, vatkattuna
100 g murenevaa fetajuustoa (esim. Apetina 8%)
mustapippuria
ripaus suolaa
iso kourallinen babypinaattia
2 paprikaa
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
Santa Maria välimerellinen mauste ( tai oreganoa ja basilikaa)
(ripaus chilimaustetta)
Tuoretta basilikaa koristeluun
Valmistus ohjeet:
- Esilämmitä airfryer 180 asteen.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia kevyesti pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet. Sekoita seoksen joukkoon pinaatti ja fetajuusto. Mausta suolalla, pippurilla, maausteseoksella ja halutessasi chilillä.
- Aseta paprikan puolikkaat airfyerin koriin leikkauspinta ylöspäin. Jaa sipuli-pinaatti-fetaseos paprikan puolikkaiden päälle. Kaada vatkattu kananmuna seoksen päälle. Kypsennä airfryerissa n. 15 minuuttia, kunnes paprikat ovat kohonneet ja asettuneet. Tarkkaile kypsennystä, sillä airfryerin teho voi vaihdella. Anna jäähtyä muutama minuutti ennen tarjoilua ja koristele tuoreella basilikalla.