Pikkelöity punasipuli ilman sokeria

Pikkelöity punasipuli ilman sokeria

Jos olet, niin kuin minä, suuri punasipulin ystävä, niin tässä vinkki: kokeile tehdä pikkelöityä punasipulia käyttäen sokerittomia vaihtoehtoja kuten karppisokeria tai Hemesetaksen Baking sokeria. Rakastan itse lisätä pikkelöityä punasipulia melkein kaikkeen – salaatista burgeriin. Se on helppo ja terveellinen tapa tuoda lisämakua arjen ruokiin!

Vinkki: voit maustaa pikkelöintiliemen laakerinlehdillä, mustapippurilla tai esim valkosipulilla.

  1. Kuumenna pienessä kattilassa etikka, vesi, sokeriton sokeri ja suola kiehuvaksi. Anna kiehua, kunnes sokeri on täysin liuennut, noin 2 minuuttia.
  2. Siirrä viipaloidut sipulit kuumuutta kestävään kulhoon laakerinlehtien kanssa ja kaada kiehuva liemi sipuleiden päälle.
  3. Anna seoksen jäähtyä ja siirrä sitten seos lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa yön yli. Mikäli haluat nauttia sipuleista nopeammin, voit antaa niiden marinoitua noin 30 minuutista tuntiin. Huomioi, että lyhyempi marinoitumisaika jättää sipuleiden maun hieman miedommaksi kuin yön yli marinoituminen.
  4. Säilytä punasipulit jääkaapissa.
Pikkelöity punasipuli ilman sokeria

Kuvassa on munapurilaisia: Laitoin niihin seuraavia aineksia:  kananmunaa, salaatinlehtiä, tuoretta pinaattia, -juustoa, pikkelöityjä sipuleita ja chilimajoneesia. Aika hyviä :)