Paljon proteiinia, paljon kasviksia ja paljon makua. Pinaattimunakas on loistava kevyt lounas. Tähän pinaattilettuun valitsin keveymmän täytteen, raejuustosta, tomaateista, sipulista ja avokadosta. Vaihtelua saat vaihtelemalla täytteitä. Letuissa olen käyttänyt täysjyvävehnäjauhoja ja pinaattina tuoretta babypinaattia, siitä lettujen kaunis kirkas vihreä väri.
Pinaattiletut raejuusto täytteellä
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounasDifficulty: HelppoServings
5
isoa lettuaPrep time
10
minutesCooking time
5
minutesAinekset:
2 isoa kananmunaa
100 g babypinaattia
1,5 dl mantelijuomaa, kauramaitoa, maitoa tai vettä
1 dl täysjyvävehnäjauhoja (60 g)
yrttimaustetta tai tuoreita yrttejä oman maun mukaan
suolaa ja ripaus mustapippuria
- Täyte
Raejuustoa
punasipulia tai kevätsipulia
kirsikkatomaatteja
suplaa ja mustapippuria
(Avokadoa)
tuoteita yrttejä basilikaa tai runsaasti korianteria
Valmistus ohjeet:
- Laita pinaatti, neste ja munat blenderiin. Sekoita ja lisää jauhot. Mausta suolalla ja yrteillä. Sekoita tasaiseksi.
- Valmistele täyte. Sekoita raejuusto, pilkotut tomaatit, silputut sipulit keskenään. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
- Kaada tilkka öljyä pannulle. Kaada ohuelti taikinaa pannulle ja paista pari minuuttia molemmin puolin keskilämmöllä.
- Täytä letut raejuusto seoksella.