Proteiinipitoinen raejuustosalaatti_2

Proteiinipitoinen raejuustosalaatti

Kaipaatko proteiinipitoista salaattia, joka on sekä kevyt että täyttävä? Tämä raejuustosalaatti on täydellinen yhdistelmä kevyitä vihanneksia ja proteiinia kananmunista sekä raejuustosta. Se valmistuu helposti ja sopii täydellisesti niin lounaaksi kuin kevyeksi päivälliseksi. Anna salaatin maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua, niin maut syvenevät entisestään!

  • 1 kurkku kuutioituna
  • 1 paprika, kuutioituna
  • ½ punasipuli, hienoksi pilkottuna
  • 2 sellerinvartta, pieneksi pilkottuna
  • 1 maustekurkku, pieniksi kuutioituna
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa pilkottuna

    Raejuustokastike:

  • 200 g raejuustoa 2 %
  • 3 rkl kreikkalaista-/turkkilaistajogurttia (tai kevyt majoneesia)
  • tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 tl sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi/ valkosipulimaustetta
  • ¼ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl valkosipulijauhetta
  • suolaa

Vinkki: Kokeile vaihdella vihanneksia oman makusi mukaan! Omena tuo raikkautta, pinaatti vihreyttä, ja voit lisätä vaikka porkkanaa, tomaatteja tai retiisiä tuomaan lisää väriä ja makua.

  1. Kuutioi vihannekset ja kananmunat ja laita isoon kulhoon.

  2. Valmista kastike toisessa kulhossa: yhdistä omenaviinietikka, raejuusto, jogurtti, persilja, sinappi, suola, paprikajauhe ja valkosipulijauhe.

  3. Kaada kastike vihannesten ja munien päälle, ja sekoita tasaiseksi. Ripottele koristeeksi päälle tuoretta persiljaa.

  4. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tekeytyä.