Punajuuripyttipannu

Punajuuripyttipannu sopii pääruuaksi tai lisukkeeksi. Pyttipannun kanssa tarjoillaan paistettuja kananmunia tai fetaa. Ohjetta voi muokata sen mukaan mitä kasviksia jääkaapistasi löytyy. Lanttu, porkkana tai peruna sopii ihan yhtä hyvin mukaan pyttipannuun.

PUNAJUURIPYTTIPANNU

(4 annosta)

  • 350 grammaa punajuuria
  • 1 (450 g) bataatti
  • 1 (230g) palsternakka
  • 1 punasipuli
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta timjamia (tai kuivattua)
  • 4 kananmunaa
  • (feta vaihtoehtona kananmunille)

Kuori ja paloittele vihannekset kuutioiksi. Höyrytä toisessa kattilassa palsternakat ja bataatit n. 10 min. Toisessa kattilassa höyrytä punajuuret n. 10 min. (Voit myös keittää juurekset)

Silppua sipuli ja kuulota sitä öljytilkassa. Lisää öljyä ja laita höyrytetyt juurekset pannuun sipulin joukkoon. Hämmennä joukkoon suola,pippuri ja paprikamauste sekä tuore timjami. Paista pari minuuttia.

Paista pannulla 1 kananmuna jokaiseen annokseen tai lisää fetaa joukkoon.

Koristele annokset timjamilla.

punajuuripyttipannu

Kaipaatko lisää ohjeita juureksista, niitä löydät esim. täältä
https://hyvaahuomenta.fi/bbalsamicolla-maustetut-uunivihannekset/
https://hyvaahuomenta.fi/uunijuurekset-yrttimausteella/
https://hyvaahuomenta.fi/kevyt-jogurttiaioli-ja-kasviksia/

Voisit pitää näistäkin resepteistä

Helpot bagelit airfryerilla

Helpot bagelit airfryerilla

?Leivotaanko bageleita? Oletko valmistanut airfryerilla bageleita? Helpot jogurttibagelit valmistuu kädenkäänteessä. Rinkelivälipalaa erilaisten suolaisten ja…

Katso ohje
Suklaa-pähkinä-granola

Suklaa-pähkinä-granola

Tämä Suklaa-pähkinä-granola on niin herkullista. Granola sisältää kaurahiutaleita, pähkinöitä ja chiasiemeniä, jotka yhdessä antavat…

Katso ohje

Löydät mut myös somesta – seuraa mukana!