Punajuuripyttipannu

Punajuuripyttipannu sopii pääruuaksi tai lisukkeeksi. Pyttipannun kanssa tarjoillaan paistettuja kananmunia tai fetaa. Ohjetta voi muokata sen mukaan mitä kasviksia jääkaapistasi löytyy. Lanttu, porkkana tai peruna sopii ihan yhtä hyvin mukaan pyttipannuun.

PUNAJUURIPYTTIPANNU

(4 annosta)

  • 350 grammaa punajuuria
  • 1 (450 g) bataatti
  • 1 (230g) palsternakka
  • 1 punasipuli
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta timjamia (tai kuivattua)
  • 4 kananmunaa
  • (feta vaihtoehtona kananmunille)

Kuori ja paloittele vihannekset kuutioiksi. Höyrytä toisessa kattilassa palsternakat ja bataatit n. 10 min. Toisessa kattilassa höyrytä punajuuret n. 10 min. (Voit myös keittää juurekset)

Silppua sipuli ja kuulota sitä öljytilkassa. Lisää öljyä ja laita höyrytetyt juurekset pannuun sipulin joukkoon. Hämmennä joukkoon suola,pippuri ja paprikamauste sekä tuore timjami. Paista pari minuuttia.

Paista pannulla 1 kananmuna jokaiseen annokseen tai lisää fetaa joukkoon.

Koristele annokset timjamilla.

punajuuripyttipannu

Kaipaatko lisää ohjeita juureksista, niitä löydät esim. täältä
https://hyvaahuomenta.fi/bbalsamicolla-maustetut-uunivihannekset/
https://hyvaahuomenta.fi/uunijuurekset-yrttimausteella/
https://hyvaahuomenta.fi/kevyt-jogurttiaioli-ja-kasviksia/

Voisit pitää näistäkin resepteistä

Kinkku-munakupit

Kinkku-munakupit

Kinkku-munakupit – Tämä resepti on loistava, koska näitä voi nauttia aamupalalla, iltapalana tai ottaa…

Katso ohje