Ruusukaalien maku jakaa mielipiteet. Minä pidän ruusukaaleista, varsinkin näin rapeaksi paahdettuina. Airfryerilla saa kasviksista nopeasti rapsakoita, mutta unissa paahtaminenkin onnistuu yhtähyvin. Ruusukaalit dippaillaan valkosipuliaiolissa.
Rapeat ruusukaalit
- 1 pkt ruusukaaleja
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Valkosipuliaioli
- 150g kreikkalainen jogurtti
- 1 tl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl hunaja-dijon sinappia (tai tavallista makeampaa sinappia)
- ripaus paprikamaustetta
- suolaa ja pippuria
- lehtipersiljaa
- Leikkaa ruusukaaleista kannat pois. Irrota tarvittaessa uloimmat lehdet. Isommat ruusukaalit voit leikata puoliksi. Pyörittele ruusukaalit oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa.
- Valmistus uunissa: 200-asteessa n. 20 min. Sekoita välillä.
- Valmistus Airfryerissa: 170-180 asteessa n. 12-15 min. Sekoittele paiston puolivälissä.
- Valmista aioli sekoittamalla kulhossa kaikki aineet sekaisin. Anna maustua hetken aikaa.
- Dippaile rapeat ruusukaalit aiolissa.
Täältä löytyy loistavia lisäke reseptejä:
https://hyvaahuomenta.fi/bbalsamicolla-maustetut-uunivihannekset/
https://hyvaahuomenta.fi/uunijuurekset-yrttimausteella/
https://hyvaahuomenta.fi/palsternakka-ranskalaisia-jugurttidipilla/
https://hyvaahuomenta.fi/kevyt-jogurttiaioli-ja-kasviksia/